Endelig vår – Her er 10 gode tips

Solen skinner over hovedstaden og det yrer av liv på brygga. Uteserveringen har endelig åpnet og her finnes en rekke steder du kan nyte nå om våren. 


Med nærhet til sjøen, gode restauranter og en avslappet feriestemning, er Aker Brygge og Tjuvholmen stedet du bør oppsøke for å få mest ut av vårdagene. Vi har snakket med Aker Brygges egen concierge og fått 12 gode tips til bydelen.

Arnfinn Fagermo jobber som concierge på Aker Brygge og gir deg en rekke tips til en fin vår på brygga.

1. Nyt en fransk start på dagen hos Albert Bistro

Den franske bistroen er bydelens mest populære frokoststed. Bestill en Petit Dejeuner, altså en klassisk, fransk frokost med baguette og croissant, eller en stor omelett. Arnfinn Fagermo jobber som concierge på Aker Brygge og har en klar favoritt:

– Frokosten hos Albert må bare prøves, helst når du har litt ekstra tid og kan nyte et fullt frokostbord med en god venn. Her hadde jeg gått for ferskpresset juice, kaffe og den franske spesialiteten Croque Monsieur, som er toast med trøffel-mornay, smeltet ost og skinke – en skikkelig smaksbombe, sier han.

Arnfinn Fagermo anbefaler en fransk frokost ute hos Albert Bistro.

2. Finn en stille plass i solen

Fra en av de oransje benkene på brygga kan man nyte solsteken og sjøskvulp. Er du glad i fred og ro, anbefaler Concierge Arnfinn marinaen, hvor det ikke ferdes like mange mennesker som langs stranden.

– Når sola står på finnes det ingenting bedre enn å ta med seg noe godt å spise og gå ut på marinaen. Det er ikke så mange som kjenner til det, men her kan du nyte fred og ro med bølgeskvulp og byens fineste utsikt over Oslofjorden. Skuffer været, kan du også sette deg i Kaffebrenneriets lesekrok med en varm kopp kaffe, sier han.

På Aker Brygge finnes det en rekke benker og steder der man kan nyte sol og sjø.

3. Smak byens beste kanelbolle

Den lille kafeen i Fjordalleen 10 er en liten, skjult perle. Håndverksbakeriet startet sin første kafé i Drøbaks minste lokale og kom til Aker Brygge høsten 2016. I følge bryggas egen concierge, Arnfinn, er dette bakere med magiske evner. Når du først har smakt de sukkersøte kanelbollene blir du fort en gjenganger.

– Her finner du byens beste bakevarer og ekte italiensk pizza laget av pizzakokken Lorenzo. Blir det for søtt med en kanelsnurr, anbefaler jeg å gå for en steinovnsbakt pizza, sier Arnfinn.

Fagermo mener bakeriet i Fjordalleen 10 har byens beste kanelboller.

4. Finn de perfekte solbrillene

Trenger du nye briller til sesongen, er brillespesialisten Jonathan Ramirez Steffensen mannen å snakke med. Steffensen jobber hos Synsam og har en stor interesse for brillemote. Han ser fort hvilke briller som kler ditt ansikt.

– I år synes jeg et par markante briller fra Bottega Veneta er et godt valg til de som liker å by på seg selv og skille seg ut i mengden. Ellers har vi også klassikeren fra Céline som byr på masse feminitet, sier Steffensen.

Jonathan Ramirez Steffensen er brilleentusiast og hjelper deg gjerne med å finne årets solbriller hvis du kommer innom Synsam der han jobber.

5. Oppdag det franske gallerikonseptet YellowKorner

I andre etasje hos Milla Boutique finner du YellowKorner. Det kjente, franske gallerikonseptet som nå har åpnet i Norge består av bilder fra mer enn 300 fotografer verden over. Her er fotografisk kunst i åtte ulike kategorier, fra natur til kjente ikoner.

– Dette er et kult sted. Mange stikker innom bare for å titte og hente inspirasjon, men få går tomhendte hjem igjen, sier Arnfinn.

YellowKorner er et gallerikonsept med fotografisk kunst.

 6. Se standup på klubbscenen

Tar du med kjæresten eller vennegjengen på Stand-up-show, er dere garantert noen latterfylte timer. Det går flere ulike forestillinger hver uke, og påskeuken byr blant annet på Tre elefanter i rommet med Schøyen, Skåber og Cess, og Drittpappa med Christer Torjussen.

– Med en middag først og en barrunde etter, er kvelden komplett, sier Arnfinn.

  • Fullt program finner du her.

7. Utfordre kompisene til en Shuffleboard turnering

Ta med vennegjengen til et oppgjør på Beer Palace, mens dere nyter en saftig burger fra den populære burgerkjelleren Burger Joint. Den lokale baren i Holmens gate tilbyr både shuffleboard og dart, men det lønner seg å reservere bord på forhånd da det fyller seg opp fort.

På Beer Palace kan man spille shuffleboard og dart.

8. Ta årets første ute-is

Is-sesongen har også startet. Om du ikke har tatt årets første is ute i solsteken, er det på tide.

Velg mellom saftis med strø og kuleis fra isbodene langs Stranden, eller et sunnere alternativ med yoghurtis fra LETT.

Det er flere isboder langs Stranden.

9. Ta med barna på en klatreutfordring

Ved starten av brygga ligger lekeplassen som byr på små og store utfordringer for de minste. La barna komme seg gjennom hindrene og til toppen av lekestativet, mens du nyter frisk luft og kanskje en kopp kaffe.

Klatrestativet på brygga er populært blant de minste.

10. Ta en reise tilbake i tid

Er været fint, er det den perfekte anledning til å ta en spasertur langs Oslos Havnepromenade. Stopp på hjørnet i krysset mellom Bryggegata og Holmens gate og ta en reise tilbake i tid. Her finner du små videoskjermer i murveggen som viser videoklipp fra Akers Mek-tiden, da Aker Brygge var et industrielt skipsverft.

Mye av historien er bevart i vegger og gatedekket:

– Akers Mek produserte og reparerte skip helt frem til 1982, og det ligger mye historie i disse veggene, sier Arnfinn.

– Husk å se opp, ned og til siden når du vandrer rundt mellom de nye og gamle bygningene her. Mest sannsynlig oppdager du noe du ikke har sett før, fortsetter han.

Frem til 1982 var Aker Brygge et stort industriområde der Akers Mek. produserte og reparerte skip. Mye av historien er bevart i vegger og gatedekket. 

Du kan også laste ned appen Din Aker Brygge. Den gir deg inspirasjon og informasjon om aktiviteter og eventer på Aker Brygge, samt eksklusive fordeler som invitasjoner, Fast Track og concierge-tjenester.

Last ned appen i AppStore eller GooglePlay.


HA EN FIN VÅR!