Barn & Familieliv Bydelsliv & Nærområdet Mat & Drikke

AKER BRYGGE TAR STRIA UT AV JULA

Du kjenner følelsen. Listen med ting som skal gjøres. Ønskelistene og alt som skal handles. Jaget fra butikk til butikk. Parkeringsautomater. Posene på trikken. Svetten. Desperasjonen. Er det i det hele tatt mulig å ta stria ut av jula?

Du kjenner følelsen. Listen med ting som skal gjøres. Ønskelistene og alt som skal handles. Jaget fra butikk til butikk. Parkeringsautomater. Posene på trikken. Svetten. Desperasjonen. Er det i det hele tatt mulig å ta stria ut av jula?

Det er jul igjen. Bydelen her ved vannet pyntes med 155.730 julelys. I det klokken slår fire, den 25. november, vil de tennes. Hver lørdag og søndag vil de klassiske julefilmene vises på storskjerm, ute på verdens første juleutekino. Den klare luften i bydelen vil fylles med lukten av pepperkaker, gløgg og brente mandler og lørdag den 9. desember vil Sølvguttene sørge for å gi deg ekte julestemning i den lille bydelen.

Julestemning uten stress.

Hjelper dette folk å ta jula mer med ro? Kan julestemningen hjelpe til å ta stria ut av jula? Kanskje litt, men destinasjonssjef for Aker Brygge, Thomas Nygård, tror ikke dette er nok. – Det handler nok ikke om å skru opp volumet på julemusikken.

– Det handler om å hjelpe folk til å få roen til å nyte den, og det er derfor bydelen velger å ta stria ut av jula med ulike tjenester, sier han til akerbrygge.no.

Så la oss ta en titt på det Thomas Nygård sikter til.

Aker-Brygge-Jul-2014-2

Posehotell

I atriet, ved LETT og Eplehuset, står Concierge Arnfinn klar i Bydelens posehotell. Her tar vi vare på posene dine helt gratis, slik at du slipper å drasse rundt på dem. Så kan du kanskje nyte et glass på en av de mange koselige barene, restaurantene eller cafeene i stedet. Slipp alt du har i hendene. Det er helt gratis.

_MG_8591_web_JohnnyVaetNordskog

Gratis Parkering

I Din Aker Brygge-appen finner du en helt spesiell QR-kode denne julen. Den fjerner all irritasjon over dyr parkering og bøter i helgene. Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned appen ‘Din Aker Brygge,’ trekke lapp når du kjører inn i P-huset og scanne koden i appen på betalingsautomaten når du drar. Da får du 2 timer gratis parkering.

Foto: Arnhoff

Barnekino

Det er ingen hemmelighet at handleturen kan ta bittelitt lengre tid når man har med de små. Vi inviterer derfor alle barn til julekino i vår lune «iglo» på Bryggetorget hver lørdag og søndag i butikkenes åpningstid. Her får du gratis barnevakt og underholdning mens du gjør det du må i ro og mak.

Juleutekino

Hver lørdag og søndag i desember inviterer vi til gratis visning av kjente og kjære julefilmer, ute i vår lune juleutekino på Bryggetorget. Vi har alle en favorittfilm som bare må ses i julen. I år kan du nyte den på magisk vis; under åpen himmel og varme tepper med gløgg eller kakao i hånden. Hele kinoprogrammet finner du her.

Juletre-ekspressen

På Bryggetorget lager vi en avslappende oase der du kan kjøpe et av juletrærne i skogen. Det hjelper vel ikke stria noe særlig, tenker du, men les videre.
Vi kjører nemlig juletreet du kjøper helt hjem til deg. Så lenge du bor i Oslo.

Pusterom

En enkel undersøkelse viser at menn er litt mindre tålmodige når det kommer til julehandelen, men du trenger ikke være mann for å ta deg en pause i ett av bydelenes mange pusterom. Her finnes gode ølsteder for ølentusiaster og en hyggelig vinbar med kompetanse. Her finner du steder med shuffleboard og dart for gutta mens damene handler seg ferdig, før alle samles til en bedre middag på en av restaurantene – fra mange av verdens beste kjøkken.

Chat med butikkene om julegaver

I CONCIERGE-funksjonen i Din Aker Brygge-appen kan du legge igjen konkrete forespørsler til butikkene på brygga. Hvem skal du kjøpe til? Hva interesserer de seg for? Hvor gamle er de? Butikkene og concierge Arnfinn hjelper deg gjerne med å finne de perfekte gavene. Funksjonen lar deg også chatte med restaurantene, for å finne de beste, mest skreddersydde spiseopplevelsene.

IMG_9967

Pakkedisk

Hver lørdag og søndag kan du få hjelp til å pakke inn gavene dine. Ta med det du har kjøpt, levér i pakkedisken, ta deg en kaffe og vips – så er jobben gjort. Pakkedisken vil ellers stå til fri disposisjon i ukedagene.

_MG_8627_web_JohnnyVaetNordskog

Vi tar stria ut av jula.

– Vi hadde lyst til å forsøke å hjelpe til der vi kunne, sier Nygård og fortsetter. Både Jenny Hemstads gate og Holmens gate har fått inn mange spennende butikker hvor du finner mye fint innen både mote, gullsmed, bøker og interiør, på ett og samme sted. Dessuten er vi unike i kombinasjon med alle de gode restaurantene, cafeene og barene våre. De er fine pusterom og kan hjelpe folk til å ta noen avbrekk i julehandelen.

– Vi vet ikke om vi har klart det, smiler han, men målet har vært å hjelpe besøkende med å stresse litt ned og heller nyte julestemningen med noen de er glad i her nede. Julen burde handle om mennesker, om å ta det mer med ro, og det håper jeg vi kan bidra litt med, avslutter Thomas Nygård, destinasjonssjef for bydel Aker Brygge.

Og med det ønsker vi alle en riktig god jul og ønsker alle velkommen til julen i bydel Aker Brygge.

 

Foto: Johnny Vaet Nordskog