Fjord Oslo (UTSATT!)

06. november 18:00

Fjord Oslo 2020 er utsatt!

Vi sees igjen i 2021. Fjord Oslo er utsatt til 5. – 7. november.
Som svar på de nye Covid-19-restriksjonene som ble annonsert av regjeringen og byrådet i Oslo denne uka, har vi tatt den tøffe avgjørelsen om at det beste og sikreste for vårt publikum er å utsette utstillingen.
Sikkerhet er vår høyeste prioritet, og ettersom ytterligere tiltak er nødvendige for å bringe pandemien under kontroll i Oslo, gjør vi vårt for å sikre at dette skjer.

Opplev én av få kulturbegivenheter som kan gjennomføres denne høsten! Fjord Oslo forvandler Havnepromenaden til en utendørs utstilling av lys, åpen for alle og i år – Covid-19 trygg.

Vi gjentar suksessen fra fjor og inviterer til en sosial, sterk og inkluderende opplevelse av kunst og lys. Utstillingen presenterer et helt nytt program fra anerkjente lyskunstnere som vil forandre byens gater til en åpen lysutstilling. Alle installasjoner kan sees fra avstand og krever ikke interaksjon. Dette gjør at du kan holde god og trygg avstand til andre.

Årets tema er Antropocen, en idé om en ny geologisk epoke der menneskelig aktivitet anses å ha en så sterk innvirkning på planeten at den vil etterlate en langsiktig signatur på jorden. Vi inviterer til refleksjon over hvilken signatur det vil være – med kreative ideer og fantasi, med nye bilder og nye perspektiver.

Som i fjor, vil Fjord Oslo også i år finne sted på Aker Brygge, Rådhusplassen og Akershusstranda ved Akershus festning. Alle installasjoner vises kontinuerlig i åpningstiden.

 

Åpningstider:

Fredag 6. november til søndag 8. november

18:00 – 23:00

 

Se høydepynkter fra fjorårets utstilling:

EN SMAKEBIT PÅ ÅRETS UTSTILLING:

MONAD

Utstillingens grunnlegger Anastasia Isachsen viser Monad – et kunstverk som gjør sin internasjonale premiere på festivalen. Arbeidet utforsker betydningen av sirkelen, det Pythagoras kalte Monad, i menneskelig kultur og som et symbol på tid – universets orden og rytme.

Monad finner du mellom Lekter´n og Ling Ling.

 

GAIA

Luke Jerrams Gaia er kanskje den sterkeste påminnelsen om vårt kollektive ansvar for å bevare planeten vår. En syv meter i diameter oppblåsbar klode med NASA-bilder av jordoverflaten gir seerne en smak av den ærefrykten som oppleves når de ser vår klode fra verdensrommet.

I gresk mytologi er Gaia er personifisering av Jorden. Kunstverket er 1.8 mill ganger mindre enn Jorda og skaper en opplevelse av forundring som ofte oppleves av astronauter som skaper en dyp forståelse av at alt henger sammen i livet og en ny følelse av ansvar overfor vår verden.

Du finner installasjonen i Holmens gate.

LUNA

Inspirert av Cosmos, er Luna et opplystkunstverk som tilbyr en svært realistiskfremstilling av månen.

Stille og rolig, men likevel påfallende vakker, er Luna en påminnelse om å ta seg tid til åobservere og meditere, finne sin drøm og følgeden.

Du finner Luna i Holmens gate.