Kaffedagene

01. oktober

På den internasjonale kaffedagen 1. oktober er det Kaffedagene på Aker Brygge. Norsk kaffebransje spanderer nybrygget kaffe på kaffeglade nordmenn og norsk kaffekultur hylles!

– Vi skal sette verdensrekord i kaffebrygging, sier Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon. Målet er 5000 kopper på fem timer. Det blir traktet på store traktere og små traktere, vi har espressostasjoner og håndbrygget kaffe. For å skape den rette stemningen vil det også bli brent kaffe på Bryggetorget. Store og små kaffehus vil delta, og det blir servert kaffe fra mange ulike land wog regioner.

Unik kaffekultur

– Nordmenn elsker kaffe og drikker den sort. Kvaliteten er høy og i Norge er det lett å få tak i virkelig god kaffe. Når vi spanderer kaffe på folket skal den være nybrygget og tilberedt på skikkelig utstyr. Det skal dufte av nybrygget kaffe over hele Bryggetorget, sier Lynes.

Kaffe er vår viktigste sosiale drikk, og en dag uten kaffe er utenkelig for alle de 2,8 millioner nordmenn som drikker kaffe hver dag. Totalt drikker hver nordmann årlig 160 liter kaffe, noe som er nest mest i verden, bare slått av Finland.

IMG_0638

NM i Slappa

Et annet innslag på Aker Brygge er NM i Slappa. Dette er en hyllest til kaffepausen og arrangeres for tiende gang. Her søker vi avslappede personer i alle aldre. Oppmøte samt inntak av valgfri kaffe er eneste krav for deltakelse. Den som oppnår lavest gjennomsnittlig puls i løpet av 5 minutter får trofeet ”Den forgyllede kaffetrakter” og ett års gratis forbruk av kaffe. Det vil i tillegg bli trukket ulike kaffepremier til de som møter opp.

 

kaffedag_2016_feature

 

09okt10okt

Åpningsdager 9.- 11.oktober

Read article "Åpningsdager 9.- 11.oktober"Avsluttet
10okt11okt

Kaffedagene

Read article "Kaffedagene"Avsluttet