Kunstutstilling

16. mai - 06. juni

16. mai – 6. juni presenterer organisasjonen CAN utstillingen Discovering The Land of our Origin i det store utstillingsvinduet ved inngangen til Aker Brygges innendørs handlegate.

CAN – Kulturell brobygger organisasjonen ble etablert i 2018 i Oslo som en hyllest for å markere etableringen av Aserbajdsjan som demokratisk republikk. Organisasjonen har som mål å være kulturell brobygger mellom Norge og Aserbajdsjan.

Om utstillingen:

I 1999 gav Thor Heyerdahl ut boken, Ingen Grenser, hvor han presenterte teorien om en mulig link mellom Caucasus og Skandinavias opprinnelse. CAN har fulgt i fotsporene til Thor Heyerdahls reise og utstillingen er en fortsettelse av et prosjekt med fokus på å finne kulturelle likheter mellom de to landene. Resultatet er en vakker bildeserie med norsk bunad og aserbajdsjansk nasjonaldrakt. Tanken bak er en kjærlighetshistorie mellom to mennesker fra ulike kulturer. Bildene fra prosjektet er tatt av den internasjonalt anerkjente Creative Art Directoren, Edmond Yang.

Utstillingen inneholder enkel tekst, men med QR koder for mer informasjon. Det blir en fin blanding av norsk og aserbajdsjansk kultur inspirert av vennskapet mellom Thor Heyerdahl og Aserbajdsjans nasjonale leder Heydar Aliyev. I tillegg stilles det ut spennende arkivbilder fra 90-tallet, et håndvevet aserbajdsjansk teppe av Kong Harald og aserbajdsjanske teppe motiver.

12aug15sep

Utendørs kunstutstilling

Opplev den meksikanske kunstneren Jorge Maríns utstilling The Reconstruction of the Being på Aker Brygge. 10 spektakulære skulpturer er plassert rundt omkring på området.

Les mer

Read article "Kunstutstilling"Avsluttet
07apr

KUNSTKRÆSJ

Read article "KUNSTKRÆSJ"Avsluttet
14apr24apr

Kunstutstilling: Avkledd

Read article "Kunstutstilling: Avkledd"Avsluttet