Kunstutstilling

12. august - 31. januar

Fra august – januar vises den meksikanske kunstneren Jorge Maríns utstilling «The Reconstruction of Being» på Aker Brygge. De 10 skulpturene er plassert i en rute fra klokketårnet ved Nesoddbåten til Bryggetorget.

Serien inneholder blant annet den kjente skulpturen «Wings of Mexico» som tusenvis av mennesker har tatt bilde med. Søker du opp #Wingsofmexico og #Wingsofthecity på Instagram vil du se vingene over hele verden. De begynte å fly i Mexico og har landet i forskjellige byer rundt om i verden – fra Dubai til L.A, Singapore, Madrid, Berlin og mange fler, før de nå har landet i Oslo. Med disse vingene ønsker kunstneren at du skal feire seirene dine, men også at du skal drømme og se på potensialet ditt som person.

Om utstillingen:

Utstillingen er en spektakulær, monumental reise gjennom fragmenter av selvbildet og den egenskapen kunsten har for å skjule sannheten, inspirert av Oscar Wildes ord: «Å avsløre kunst og skjule kunstneren er kunstens mål».
 
Utstillingen utforsker også sammenhengen med stedet der kunsten vises frem – et sted der kunsten avslører seg, et sted som gir kunsten muligheten til å både avsløre sannheten den beskriver, samtidig som den forsterker den.
 
Jorge Marín mener at utstillingen er «en skulpturell dialog med publikum der den som opplever kunsten blir en del av kunsten selv». Et godt eksempel på dette er hans berømte, monumentale vinger, som i en visuell ekstravaganse integreres med det omkringliggende, urbane miljøet og som er en del av denne utstillingen.

Om kunstneren:

JORGE MARÍN (México, 1963) er en av de største representantene for meksikansk figurativ kunst. Han har dykket ned i forskjellige skulpturelle dimensjoner, fra miniatyrer til monumentale verk, som har blitt plassert i offentlige rom i Mexico og i utlandet, og generert en dynamisk dialog mellom kunst og tilskuerne.
07apr

KUNSTKRÆSJ

Read article "KUNSTKRÆSJ"Avsluttet
14apr24apr

Kunstutstilling: Avkledd

Read article "Kunstutstilling: Avkledd"Avsluttet