Vandring i Ildfolkets verden

05. mars

Torsdag 5. mars kl. 18 inviteres du til en annerledes vandring på Aker Brygge: Bli med på ”Ildfolk-vandringen”. Ildfolket er skulpturer skapt av kunstneren Ane Sommerstad.

Under seremonien tennes det ild på Aker Brygge Marina.

Fyrstikkskikkelsene som utgjør Ildfolket har vært på reise i Norge i over et år, og har beveget seg inn i folks hjerter underveis. Det har til nå vært ca. 50.000 som har møtt Ildfolket.

Oppmøte: 5. mars kl. 18 ved markert fyrstikkskulptur vis a vis Restaurant Olivia.

Ildfolket består av 21 skulpturer på 2,7 meter, laget av osp, leire og hestehår.

Gunnar_Kopperud_ildfolket8
Fotograf: Gunnar Kopperud

Innendørs utstillingen i ”The Fire Lounge” (vis a vis The Body Shop) vil ha lukket visning kl. 17 denne dagen. Det vises arbeider hovedsakelig basert på Ildfolkets reise (foto, skulpturer og bearbeidede bilder). Begrenset med plasser, påmelding til ane@anesommerstad.com.

Milla Boutique har også mindre arbeider fra kunstneren og åpent til kl. 20 denne kvelden.

 

Gunnar_Kopperud_ildfolket
Fotograf: Gunnar Kopperud

Gjennom prosjektet ønsker Sommerstad å bygge broer innover i hver enkelt, og mellom mennesker og kulturer. 5% av inntektene fra Fyrstikkprosjektet går til organisasjonen Nanofasa Conservation Trust i Namibia (grunnlagt av Aleksandra Ørbeck-Nilssen). Anes visjon er å reise ut i verden og skape nye ildskikkelser basert på lokale ressurser, og kulturelt utrykk. På denne reisen vil også prosjektet støtte lokale urbefolkninger.

Les mer på anesommerstad.com