Tiltak på serveringsstedene

Tiltak på serveringsstedene

Alle restauranter og spisesteder på Aker Brygge skal tilby kundene sine gode opplevelser på en bærekraftig måte. Her er utvalg av en rekke tiltak vi i samarbeid allerede har iverksatt. Se også restaurantenes egne nettsider for å lese mer om hva hver enkelt gjør for å redusere klimaavtrykket.

 

  • Microgreens som produseres på Aker Brygge og leveres til restaurantene
  • Alle kildesorterer
  • Reduserer porsjonsstørrelser/Mindre tallerkener
  • Overprodusert mat blir personalmat
  • Fokus bruk av snart utgått mat i menyplanleggingen
  • Dagens lunsj lages på overskuddmat
  • Reduserer tidsbruk og effekt på varmelamper
  • Registrerer mengde matavfall
  • Egen avfallssortering for kundene
  • Posjonsbegre byttet til gjenbruksbegre
  • Emballasje til Take a way resirkulerbart
  • Ingen eller mindre plastsugerrør og kuttet plastbestikk
  • Tatt opp med leverandører om ønske om mindre papir/plast ved leveranser
  • Innført vegetarretter på meny og egne veganmenyer
  • Bruk av lokale leverandører der mulig
  • Kortreiste sesongmenyer
  • Har økologiske alternativer på menyen
  • Bestiller smartere for å få færrest mulig leveranser gjennom uken
  • Krever bærekraftsstrategi fra leverandører før avtale gjøres
  • Benytter seg av leverandører som selger nesten utgåtte varer
  • Mer samlede bestillinger for å redusere antall transporter gjennom uken
  • Med i «To good to go” ordningen
  • Fattighuset får overproduksjonen av mat
  • Donerer midler til «Catapult Ocean» som jobber med reduksjon av plast i havet
  • Dyrker planter/urter innenfor eget område