Bli kjent med Esperance Lifestyle!

En av vårens nyåpninger på brygga er en utfordrer av moteindustriens sesong-jag. Esperance Lifestyle har en filosofi hvor naturlig bærekraft og kompromissløs etisk produksjon møter tidløs estetikk og allsidig passform. Vi har tatt en prat med dama som står bak det hele, Silje Augustson, om signaturkolleksjonen, Yoga og den nye butikken.

Jeg har drømt om å designe egne klær helt siden jeg var barn. Min mor var fantastisk flink med håndverk. Hun sydde klær til min bror og meg av ubrukte stoffruller fra min bestefars tekstilfabrikk. Det var her ideen om Esperance ble dannet, men det skulle ta mange år før jeg satte den ut i live.

Silje Augustson

Før barndomsdrømmen skulle gå i oppfyllelse ble Silje styrt mot en grad i økonomi av sine akademiske foreldre. Hverdagen handlet i en rekke år om en hektisk jobb i næringslivet. Indre balanse fant hun gjennom Yoga.

«Jeg følte meg ganske frakoblet barndomsdrømmen, men samtidig gav den aldri slipp. I 2003 tok et viktig steg videre mot drømmen gjennom et nettkurs i motedesign på St.Martin’s Lane i London. På en eller annen måte fikk jeg hverdagen til å gå opp med jobb, reising, venner og Yoga, og det var også da konseptet om et livsstilsmerke fikk bein å gå på,» sier Silje.

Det skulle nemlig vise seg at Siljes egen garderobe ikke var like fleksibel som hennes travle hverdag. Funksjonalitet gikk på bekostning av klær som skulle passe inn i forretningslivet, og hun rakk sjelden å skifte mellom slagene.

«På denne tiden vokste ideen om å skape en kolleksjon som skulle være allsidig og samtidig reflektere det jeg ønsket å føle når jeg hadde plaggene på meg – klar, trygg og komfortabel,» forklarer hun.

I dag bærer merket navnet Esperance Lifestyle. Silje og teamet hennes produserer stilrene klær av høy kvalitet, med et ønske om å få kvinnen som bærer plaggene til å føle seg vel og se fantastisk ut. Fra morgen til kveld. Merket er bærekraftig gjennom hele verdikjeden, og valg av materialer har alltid vært øverst på prioriteringslisten til Silje.

«I tillegg til design, er valg av materialer helt avgjørende. Det viktigste for meg er at det er bærekraftig, naturlige materialer – i kvaliteter som egner seg til å lage estetisk vakre plagg med høy komfort. Klærne skal være flatterende. Det er ikke noen motsetning mellom bærekraft og det å ta seg godt ut. Snittet og passform er svært viktig. Kolleksjonen består av basis plagg som kan brukes morgen til kveld gjennom alle sesonger, og danne fundamentet i enhver garderobe.»

Signaturkolleksjonen til Esperance Lifestyle består av merinoull og tencel. Klærne skal fungere til alt fra Yoga til å spise middag ute. Plaggene skal være slitesterke og brukervennlige – ment for å vare fra morgen til kveld, og gjennom hele året.

«Jeg ble anbefalt en produsent i Østerrike som har spesialisert seg på bærekraftig, brukervennlig og estetisk pent garn. Disse introduserte meg for kombinasjonen av merino og tencel. Merinoen har en varmeregulerende egenskap slik at plaggene både isolerer mot kulde og puster, og dermed kan brukes på tvers av våre fire årstider. Tencel gir plaggene en mer silkemyk tekstur, samt en anelse glans som skaper den eksklusive følelsen man ønsker. Plaggene kan vaskes i maskinen, som jo er mer bærekraftig enn rens. De nupper ikke og gir ikke knær og posete rumpe,» sier Silje om den gjennomtenkte produksjonen.

Kasjmir er også en høyt elsket kvalitet i Esperance-universet, forbeholdt kapsle-kolleksjonen med tilbehør, samt kåper. I flagship-lokalene på brygga har teamet allerede funnet seg godt tilrette, og den delikate butikken reflekterer merkets stilrene og bærekraftige verdier til fingerspissene. For Silje er det viktig å få alle til og føle seg velkommen. De har derfor laget et eget lounge-område hvor kundene får servert forfriskninger og Skillings, samt et arbeidsbord som inkluderer alle som kommer på besøk i Esperance-hverdagen som i stor grad er inspirert av Siljes forhold til Yoga.

«Yoga er for meg et uvurderlige verktøy for stressmestring og konsentrasjon. Der har jeg hentet mye inspirasjon og mitt ønske er at plaggene skal ha god innvirkning på kvinnens selvtillit. Men også tillit til at det hun har på seg ikke skader henne eller miljøet – og har blitt produsert etisk. Vi bruker kun naturlige materialer av ypperste kvalitet; kasjmir, merino ull, tencel og modal. Alt er produsert i Europa på familie eide fabrikker som vi personlig kjenner til,» smiler hun avslutningsvis.