Pizza i verdenstoppen!

Da verdensmesterskapet i pizzabaking ble avholdt i Italia nå nylig, klatret norske Eataly Ristorante seg opp i verdenstoppen da de mottok bronsjemedalje for sin pizza Napoletana. Første og andreplassen var det italienerne selv som kapret.

Bronsje-pizzaen Napoletana STG (specialita tipica garantita) er ikke en hvilken som helst pizza – den består av nøye planlagte råvarer stemplet med DOP og er laget av en ekte italiensk pizzaiolo (pizzabaker), Elio Corsi.

– Napoletana er en Margherita-pizza. Den er bakt i en vedfyrt steinovn som holder ca. 450 grader. Vi brukte kun de aller beste råvarene Italia har å by på. Tomater (Pomodorini del piennolo) som vokser ved en vulkan, olivenolje fra Sicilia, fantastisk frisk bøffelMozzarella og ekte basilikum fra Liguria (Italia) som smaker vidunderlig. Det tok oss fire måneder å lete opp de beste råvarene, forteller daglig leder ved Eataly, Tobias Schelin i et intervju til Horecanytt.

I tillegg til tredjeplassen for sin Napoletana, fikk Eataly Ristorante også en femteplass i kategorien «glutenfri pizza» med Pizzaen Carpaccio E Tartufo (med trøfler). Denne finner du også på menyen hos Eataly på Bryggetorget.

10653313_714849765230108_9052223395456617459_n eataly_eksteriorelio_corsi_pizza_eataly2

Pizza Carpaccio E Tartufo