Et bærekraftig design

 I utstillingsvinduet ved hovedinngangen kan du nå se den bærekraftige kolleksjonen til Maja Stabel ‘Zero Waste.’

 

«Zero waste» er et begrep som ofte forbindes med å leve et søppelfritt liv. Motebransjen har de senere årene blitt mer oppmerksom på kasting av ubrukt materiale. Hvert år kastes 15% av alt stoff som blir brukt i klesindustrien. Dette utgjorde 60 millioner kvadratmeter tekstil i 2015. I motebransjen handler derfor «zero waste» om å konstruere klær som gir mindre stoffsvinn.

– Ved å kun jobbe med rektangler har jeg funnet min egen måte å lage zero waste mønster på, en måte som er veldig enkel å forstå og lære seg, selv for dem uten mye sømtekniske ferdigheter, skriver Stabel på nettsiden sin.

 

 

Mønsterkonstruksjon gjør at det kastes minimalt med stoff. Maja Stabel har egne workshops hvor hun lærer bort mønsterkonstruksjon og hvordan man kan sy sine egne klær.

– Min intensjon er at flest mulig skal kunne bruke denne enkle og mer bærekraftige måten og lage klær på slik at vi igjen kan begynne å sy våre egne klær. Jeg lærer bort zero waste mønsterkonstruksjon gjennom å holde workshops i ny og ne, skriver Stabel på nettsiden sin.

Bli med på zero waste workshop med Maja lørdag 18. mars! Her kan du lage deg en jakke på en dag.

Trykk her for mer info om workshop med Maja:

https://www.facebook.com/events/1719071388404115/