SKJEGG GUIDE MED BILLY’S

Skjegg og bart har vært i trendbildet lenge, fra stilige mustasjer til helskjegg med fletter. Men når du først anlegger skjegg, er det viktig med riktig pleie for å holde det velstelt.

– Her er tipsene du trenger for å fikse skjegget hjemme

Frisørsalongen Billy’s by Bumble and bumble har mange gode råd for grooming for menn, og tilbyr både klipp og forming av skjegg. Salongens daglig leder, Trude gir sine beste råd:

1. Start med å finne den riktige formen

Har du skjegg, men ikke vet hvilken fasong du kler eller vet hva du skal gjøre med formen, er det greit å gå innom en skjeggfrisør for å få gode råd.

– Ofte kommer de inn når de ikke lenger ser linjene fra siste besøk, så kan de dra hjem og få det fint til selv. Jeg er opptatt av å informere menn om hvilke trekk de har og finne hva de burde fremheve i ansiktet. Det er ikke ofte menn får høre at de har fint kjeveparti, en flott nakke eller en flott hårmanke, men det er fint å kunne gi dem muligheten til å fremheve de beste trekkene i ansiktet, sier Trude.

Når du har funnet din form, kan du enkelt følge stegene under hjemmefra:

2. Rengjør

Skjegget samler opp mye smuss og rusk i løpet av en dag og det er lurt å ta en grundig skjeggvask jevnlig. Bruk såpen til å rengjøre skjegget før du påfører barberskummet. For å skåne huden og ta best vare på skjegget, anbefaler Trude enten en shampoo eller såpe som er laget spesielt til skjegg. Ikke bruk dusjsåpe som ofte har feil ph-verdi i forhold til ansiktet og kan tørke ut ansiktshuden.

Vask skjegget godt før du setter i gang. Beard and Shave såpe, 275,-
Vask skjegget godt før du setter i gang. Beard and Shave såpe, 275,-
Ha barberskum i en skål og rør om med en fuktig påføringskost. Múhle kost, fra 540,- / Truefitt Hill barberskum, 179,-
Ha barberskum i en skål og rør om med en fuktig påføringskost. Múhle kost, fra 540,- / Truefitt Hill barberskum, 179,-

3. Barber

Påfør barberskum og bruk det redskapet du er mest komfortabel med, enten det er kniv eller høvel, til å barbere bort småhårene i kinnene, på halsen og der du ellers har småhår du ikke ønsker. Gjør påføringen enklere ved å ha litt barberskum i en skål og rør inn med en våt påføringskost. Tørk så skjegget og gjør det klart til klipp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

4. Klipp etter ønsket ansiktsform

– Uansett om man bruker saks, maskin eller høvvel er det viktig å ikke gjøre det til en vanskelig greie. Det kule er hvis mannfolk får en følelse av at dette kan en greie hjemme på egen hånd. Det er da det er gøy med skjegg. Et skjegg trenger ikke være noe som krever hyppige besøk til frisøren, sier Trude.

Har du veldig kraftige kjeveben og ønsker å myke opp ansiktet, er et skjegg med runde kanter det du burde gå for. Har du runde trekk i ansiktet, men ønsker å være mer markert, kan du gjerne gå for litt skarpere kanter ved kjevepartiet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skjegget kan brukes til å fremheve eller skjule trekk i ansiktet. Du må ikke nødvendigvis følge ansiktet med barbermaskin, men variere lengde ettersom hva som blir fint til nettopp dine trekk.

– Tenk på vinkler og prøv å se deg selv i profil. Prøv å se silhuetten av ansiktet gjennom skjegget. Flat ut der du føler deg rund og bygg opp der du føler du trenger meg. Har du for eksempel en liten hake, kan du bygge frem skjegget og la det gro ekstra på hakepartiet, sier Trude.

5. Bruk olje og balsam

Hos Billys Bumble and bumble får du produkter som kan gjøre skjeggstellet hjemme litt enklere. Etter skjegget er barbert, påfører Trude skjeggolje som gir fukt og lindrer huden mot irritasjon fra skjeggstubber. Til slutt styler hun skjegget med en skjeggbalsam som gir hold.

 

Byens kuleste frisørinteriør?

Read article "Byens kuleste frisørinteriør?"

BILLYs Bumble and bumble

Man - Fre: 09:00 - 20:00
Lør: 10:00 - 18:00
Søn: Stengt
Read article "BILLYs Bumble and bumble"