Slik finner du perfekte briller til ditt ansikt

For å finne de perfekte brillene må du vite hvilken ansiktsform du har. Briller, enten det er solbriller eller lesebriller, kan fremheve dine ansiktstrekk dersom du velger riktig. Hos Synsam Aker Brygge finner du brilleentusiasten Jonathan Steffensen. Han fokuserer på kontraster når han hjelper kundene med å velge ut briller, og har mange gode tips i ermet.

– Når du skal plukke ut en brille må du tenke kontraster. Har du et rundt ansikt burde du gå for firkantete briller med sterke linjer. Dersom du har et firkantet ansikt, vil du kle rundere briller, sier Jonathan.
Han anbefaler å begynne med ansiktsformen din før du starter jakten på de perfekte brillene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De fire ansiktsformene

 

Firkantet ansikt 

– Har du et firkantet ansikt vil rundere former på brillene være med på å gjøre ansiktet mer ovalt. Tenk over størrelsen på ansiktet når du velger en brille. Store briller vil for eksempel være med på å forminske ansiktet ditt, sier Jonathan.

Ovalt ansikt

– Har du et ovalt ansikt er du heldig. Ovale ansikter kler nemlig de aller fleste brilletyper, enten de er firkantet, runde eller asymetriske. Med et ovalt ansikt kan du leke deg med fasonger og stilarter, sier Jonathan.

Triangulært/hjerteformet ansikt

– Et triangulært ansikt kjennetegnes av høye kinnben, bred panne og smal hake. For å skape tyngde mot haken kan en klassisk pilotfasong være kledelig. Gå for briller som er ovale eller runde i formen. Cateye-brillen løfter blikket og kler et triangulært ansikt svært godt også, sier Jonathan.

Rundt ansikt

– Har du myke linjer med kinnbena som det bredeste partiet, har du et rundt ansikt. Firkantete briller vil skape dynamikk i ansiktet og et høyt stangfeste vil skape en illusjon om et lengre ansikt, sier Jonathan.

Stangfestet er en viktig faktor uansett ansiktsform. Tynne stenger får ansiktet ditt til å se lengre ut, mens tykke stenger gir en illusjon av at ansiktet ditt er kortere.

– Når man skal prøve briller må man ha et åpent sinn. Det er viktig at man prøver og som regel kler man flere briller enn man tror, avslutter Jonathan.

Briller til henne: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Briller til han:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA