Slik forbereder du huden til våren

Vinterværet kan gjøre huden din tørr, irritert og sensitiv. På samme måte som du rydder og justerer i garderoben mellom sommer og vinter, bør du også skreddersy hudpleierutinen din hver sesong. Nå nærmer våren seg og Elite Helse gir sine beste tips til å tilføre mer fukt til huden. 

Dette skjer med huden din om vinteren

Hovedårsaken til hvorfor huden endres gjennom årstidene er de tre faktorene luftfuktighet, eksponering for lys og temperaturforskjeller. Disse faktorene påvirker fuktighetsnivået i huden din, elastisitet og porøsitet.

Det som skjer i tørt vintervær er at hudens naturlige barriere blir mer komprimert og mer porøs, og vannet fordamper ut av huden veldig raskt. Vinterhalvåret kan derfor være et absolutt mareritt for noen hudtyper, spesielt for personer med atopisk dermatitt eller psoriasis.

Dette bør du gjøre

Her er noen konkrete tiltak du kan gjøre for å bedre hudens helse og forberede den til vår:

 

  1. Bytt til en skånsom, ikke-skummende rengjøringsmiddel.  

Ofte når huden din føles tørr, tror du at ineffektive fuktighetskremer er årsaken – men i virkeligheten er rengjøringsmidler sannsynligvis det hardeste elementet du kan sette på huden din. Ja, de fjerner smuss og sminke av ansiktet ditt, men de fjerner også viktige oljer og forstyrrer hudens barriere.

Elite Helse anbefaler at du bruker en mild, men effektiv rens. Unngå tradisjonelle rensemidler, som sulfater. Disse ingrediensene kan forverre irritasjon og komprimere hudens barriere.

 

2. Få deg en mild exfoliator.

Den økte porøsiteten i huden din om vinteren fungerer dårlig sammen med sterke eksfolierende stoffer. For å bekjempe rødhet, irritasjon og betennelse er en mild eksfoliator nøkkelen. Sørg for å unngå produkter med sterke syrer, som glykolsyre eller alfahydroksylsyre.

 

3. Bytt til en rikere fuktighetskrem.

Selv om lette fuktighetskremer ofte er tilstrekkelig om sommeren, når huden din er naturlig mer hydrert, er det viktig å bytte til en tyngre og rikere fuktighetskrem om vinteren. En rik fuktighetskrem er viktig for å hjelpe huden din å føle seg beroliget, behagelig og mindre irritert gjennom dagen, og er bedre egnet til å redusere effekten av hardt vær.

 

4. Bruk hydrerende serumer.

Serum binder vann i huden din, slik at fuktighet forblir på overflaten i stedet for å fordampe bort. Du lager en kunstig barriere som gjør at fuktighet bygges opp i huden din, og hydrerer overflaten.  Et serum er hudens kraftverk og ditt daglige multivitamin.

 

Intelligent skin health

Elite Helses egen hudpleieserie

Intelligent Skin Health er et komplett program av hudhelseprodukter for kropp og ansikt utviklet gjennom flere år med forskning. Serien er bygget på biologiske prinsipper og mange års erfaring med hudpleie. Produktene er utviklet for å optimere resultatet etter behandling eller som daglig hudpleierutine for en sunn og frisk hud. Nysgjerrig og vil høre mer om de ulike produktene? Besøk Elite Helse i Støperigata på Aker Brygge.

Fire hudprogrammer: The Age-Well Program, The Brightening Program, The Acne Clear Program og The Men’s Program.

Mer fra Elite Helse:

Elite Helse tipser:

Slik unngår du aldring av huden i sommer

Les mer

Read article "Elite Helse tipser: Slik unngår du aldring av huden i sommer"

PÅ JOBB MED: ELITE HELSE

Drømmer du om å starte egen bedrift? Dette er Isabellas historie.

LES MER

Read article "På jobb med: Elite Helse"

Guide: velvære på brygga

Her finner du en oversikt over Aker Brygges velværeklinikker.

Les mer

Read article "Guide: velvære på brygga"