Først i Europa med elsykkel på solenergi

Møller-familien, som står bak den tradisjonsrike bilimportøren MøllerGruppen, lanserer et nytt, solbasert, elsykkelkonsept. Oslo blir dermed første hovedstad i Europa som tilbyr innbyggere og turister elsykler ladet med solenergi.

Sunbike
Oslo er den første byen i Europa som lader elsykler ved hjelp av solcellepanel.

Oslo ble nylig kåret til Europas miljøhovedstad. Nå ønsker Møller-familien gjennom sitt pilotprosjekt SunMobility å bidra til bedre, renere og grønnere fremkommelighet i byen for Oslos beboere og turister.

I et samarbeidsprosjekt med Oslo kommune blir det mulig å leie elsykkelen «SunBike» som lades med solenergi. Syklene vil være utplassert ved såkalte solkuber, som er solcellestasjoner hvor el-sykler kan lades.

_38B3975
Hvert solcelletre kan lade opp til 400.000 mobiler i året.

Ladestasjoner til sykler og mobiler

Konseptet består i tillegg av SunTree, som er solcelletrær for lading av blant annet sykler, mobiltelefoner og elektrisk grill. Det vil bli plassert soltrær og solkuber på Aker Brygge og ved sentralstasjonen og soltrær i Frognerparken. Hvert tre kan fullade 400.000 mobiler i året. Hver kube kan fullade 10.000 elsykler.

– Folk i byer lever sine liv på farten. De er mobile og tilgjengelige. Dette prosjektet gir innbyggerne et tilbud som gjør begge deler lettere. På våre installasjoner kan du leie elsykler, lade mobilen din og koble deg opp mot vårt gratis WiFi, sier eier og styreleder Harald Møller.

SunMobility er i første omgang et pilotprosjekt som er utviklet i nært samarbeid med   arkitektfirmaet A-Lab, rådgivingsselskapet Multiconsult og sykkelimportøren Stian Sport.

_38B3999
Du finner soltrærne på Aker Brygge, Oslo Sentralstasjon og i Frognerparken.

«Vi ønsker å bidra til en grønnere løsning»

Harald Møller forteller at dette bare er ett av mange initiativ som springer ut av Møller-familiens strategi for å utvikle innovative og lønnsomme forretningskonsepter som samtidig svarer på viktige samfunnsbehov knyttet til miljø, mobilitet og medmennesker.

– Gjennom bilvirksomheten har vi løst transportbehov og drevet med mobilitet i mer enn 80 år. Det skal vi fortsette med, men vi står foran store endringer i kundenes atferd og behov. Vi må rett og slett forberede morgendagen. Akkurat som mobiltelefonen, så kommer bilene til å bli smarte. I fremtiden vil du få tilbud om parkering, lading og forslag til videre transport når du kjører inn i en bilfri by. Vi tror at kundene kommer til å kreve andre mobilitetsløsninger av oss enn bilen. Vi ønsker å bidra til en grønnere løsning. Derfor tar vi dette initiativet til SunMobility, sier Harald Møller.

Dersom pilotprosjektet er vellykket, er målet å utvide både konseptet og det geografiske nedslagsfeltet.

_38B3959
Sun Mobility skal gjøre det enklere for turister og Oslos beboere og ferdes i byen.

For mer informasjon:

www.sunmobility.no