Bypåske? Her er 10 gode tips

Påsken er her og det yrer av liv på brygga. Med nærhet til sjøen, gode restauranter og en avslappet feriestemning, er Aker Brygge stedet du bør oppsøke for å få mest ut av bypåsken. Vi har snakket med Bryggas egen concierge og fått 10 gode tips til bypåske.

Arnfinn Fagermo jobber som concierge på Aker Brygge og gir deg en rekke tips til en fin vår på brygga.

1. Nyt en fransk start på dagen hos Pastis

Den franske bistroen er bydelens mest populære frokoststed. Bestill en Petit Dejeuner, altså en klassisk, fransk frokost med baguette og croissant, eller en stor omelett. Arnfinn Fagermo jobber som concierge på Aker Brygge og har en klar favoritt:

– Frokosten hos Pastis må bare prøves, helst når du har litt ekstra tid og kan nyte et fullt frokostbord med en god venn. Her hadde jeg gått for ferskpresset juice, kaffe og den franske spesialiteten Croque Monsieur, som er toast med trøffel-mornay, smeltet ost og skinke – en skikkelig smaksbombe, sier han.

2. Finn en stille plass i solen

Fra en av de oransje benkene eller trappene på brygga kan man nyte solsteken og sjøskvulp. Er du glad i fred og ro, anbefaler Concierge Arnfinn marinaen, hvor det ikke ferdes like mange mennesker som langs stranden.

– Når sola står på finnes det ingenting bedre enn å ta med seg noe godt å spise og gå ut på marinaen. Det er ikke så mange som kjenner til det, men her kan du nyte fred og ro med bølgeskvulp og byens fineste utsikt over Oslofjorden. Skuffer været, kan du også sette deg i Kaffebrenneriets lesekrok med en varm kopp kaffe, sier han.

3. Smak byens beste bakverk

Den lille kafeen i Fjordalleen 10 er en liten, skjult perle. Kveitemjøl er et ekte håndverksbakeri i nordisk stil.

I følge bryggas egen concierge, Arnfinn, er dette bakere med magiske evner. Når du først har smakt de enorme bollene (ja de er enorme!), blir du fort en gjenganger.

– Her finner du byens beste bakevarer og min store favoritt er Blink med salt karamell, sier Arnfinn.

4. Finn de perfekte solbrillene

Trenger du nye briller til sesongen, er brillespesialistene hos Synsam de du skal snakke med. Ta turen innom og få hjelp til å finne brillene som passer din ansiktsform best.

5. Oppdag det franske gallerikonseptet YellowKorner

Vegg i vegg med Milla Boutique finner du YellowKorner. Det kjente, franske gallerikonseptet som nå har åpnet i Norge består av bilder fra mer enn 300 fotografer verden over. Her er fotografisk kunst i åtte ulike kategorier, fra natur til kjente ikoner.

– Dette er et kult sted. Mange stikker innom bare for å titte og hente inspirasjon, men få går tomhendte hjem igjen, sier Arnfinn.

6. Besøk den nye it-kafeen Vanité

Er du glad i blomster og dessert er dette stedet for deg. Vanité byr på himmelske donuts, cupcakes og fargerike drinker, i tillegg til en fresh lunsjmeny. Her kan du til og med få ansiktet ditt printet på kaffen.

– Vær tidlig ute, for her fylles det opp raskt! Den lille kafeen har allerede rukket å bli utrolig populær, både på sosiale medier og i virkeligheten, sier Arnfinn.

7. Utfordre kompisene til en Shuffleboard turnering

Ta med vennegjengen til et oppgjør på Beer Palace, mens dere nyter en saftig burger fra den populære burgerkjelleren Burger Joint. Den lokale baren i Holmens gate tilbyr både shuffleboard og dart, men det lønner seg å reservere bord på forhånd da det fyller seg opp fort.

8. Ta årets første ute-is

Is-sesongen har også startet. Om du ikke har tatt årets første is ute i solsteken, er det på tide.

Velg mellom saftis med strø og kuleis fra isbodene langs Stranden, eller et sunnere alternativ med yoghurtis fra LETT.

9. Ta med barna på en klatreutfordring

Ved starten av brygga ligger lekeplassen som byr på små og store utfordringer for de minste. La barna komme seg gjennom hindrene og til toppen av lekestativet, mens du nyter frisk luft og kanskje en kopp kaffe.

10. Ta en reise tilbake i tid

Er været fint, er det den perfekte anledning til å ta en spasertur langs Oslos Havnepromenade. Stopp på hjørnet i krysset mellom Bryggegata og Holmens gate og ta en reise tilbake i tid. Her finner du små videoskjermer i murveggen som viser videoklipp fra Akers Mek-tiden, da Aker Brygge var et industrielt skipsverft.

Mye av historien er bevart i vegger og gatedekket:

– Akers Mek produserte og reparerte skip helt frem til 1982, og det ligger mye historie i disse veggene, sier Arnfinn.

– Husk å se opp, ned og til siden når du vandrer rundt mellom de nye og gamle bygningene her. Mest sannsynlig oppdager du noe du ikke har sett før, fortsetter han.

Publisert 18.03.2018