10 gode tips til sommer på brygga

Når solen titter frem yrer det av liv på Brygga. Med nærhet til sjøen, gode restauranter og en avslappet feriestemning, er Aker Brygge stedet du bør oppsøke for å få mest ut av sesongen. Vi har snakket med Bryggas egen concierge og fått 10 gode tips til sommer på Aker Brygge.

Arnfinn Fagermo jobber som concierge på Aker Brygge og gir deg en rekke tips til en fin sommer på brygga.

1. Nyt en fransk start på dagen hos Pastis

Den franske bistroen er bydelens mest populære frokoststed. Bestill en Petit Dejeuner, altså en klassisk, fransk frokost med baguette og croissant, eller en stor omelett. Arnfinn Fagermo jobber som concierge på Aker Brygge og har en klar favoritt:

– Frokosten hos Pastis må bare prøves, helst når du har litt ekstra tid og kan nyte et fullt frokostbord med en god venn. Her hadde jeg gått for ferskpresset juice, kaffe og den franske spesialiteten Croque Monsieur, som er toast med trøffel-mornay, smeltet ost og skinke – en skikkelig smaksbombe, sier han.

Sjekk ut Pastis her

2. Finn en stille plass i solen

Fra en av de oransje benkene eller trappene på brygga kan man nyte solsteken og sjøskvulp. Er du glad i fred og ro, anbefaler Concierge Arnfinn marinaen, hvor det ikke ferdes like mange mennesker som langs stranden.

– Når sola står på finnes det ingenting bedre enn å ta med seg noe godt å spise og gå ut på marinaen. Du kan også besøke Brygga Bar her. Det er ikke så mange som kjenner til det, men her kan du nyte fred og ro med bølgeskvulp og byens fineste utsikt over Oslofjorden. Skuffer været, kan du også sette deg i Kaffebrenneriets lesekrok med en iskaffe i hånden, sier han.

3. Smak byens beste bakverk

Den lille kafeen i Fjordalleen 10 har gått fra å være en liten, skjult perle til byens største snakkis. Kveitemjøl er et ekte håndverksbakeri i nordisk stil som har fått mye oppmerksomhet for sine unike bakverk, spesielt den såkalte "Kuben."

I følge bryggas egen concierge, Arnfinn, er dette bakere med magiske evner. Når du først har smakt de enorme bollene (ja de er enorme!), blir du fort en gjenganger.

– Her finner du byens beste bakevarer og min store favoritt er Blink med salt karamell eller den populære kuben, sier Arnfinn.

Besøk Kveitemjøl på Instagram

4. Dra på Sommerstandup

Lyst på en god latter med gode venner? På Latter har de flere show på programmet i sommer, inkludert sommerstandup på utescenen. Ønsker du å kombinere det med en middag, kan du også booke en helaften med middag i restauranten før eller etter show.

Se fullt program her

5. Oppdag det franske gallerikonseptet YellowKorner

I Holmens gate finner du YellowKorner. Det kjente, franske gallerikonseptet som kun befinner seg på Aker Brygge i Oslo, består av bilder fra mer enn 300 fotografer verden over. Her er fotografisk kunst i åtte ulike kategorier, fra natur til kjente ikoner.

– Dette er et kult sted. Mange stikker innom bare for å titte og hente inspirasjon, men få går tomhendte hjem igjen, sier Arnfinn.

6. Bestill afternoon tea på Vanité

Er du glad i blomster og dessert er dette stedet for deg. Vanité byr på himmelske donuts, cupcakes og fargerike drinker, i tillegg til en fresh lunsjmeny og nå også afternoon tea. Her kan du til og med få ansiktet ditt printet på kaffen.

– Vær tidlig ute, for her fylles det opp raskt! Den lille kafeen har allerede rukket å bli utrolig populær, både på sosiale medier og i virkeligheten, sier Arnfinn.

Book her

7. Utfordre kompisene til en Shuffleboard turnering

Ta med vennegjengen til enten Beer Palace eller Shufl for et et oppgjør, mens dere nyter en god middag.

- Ønsker dere en skikkelig spillkveld kan du booke eget shuffelboard på SHUFL. Da kan du både spise middag i den tilhørende restauranten, eller underveis i spillet. Er dere mer i bar-modus, vil jeg anbefale en tur innom Beer Palace som også har et par shuffleboard og dart. Der kan du også bestille saftige burgere fra den populære burgerkjelleren Burger Joint, sier Arnfinn.

Book shufl her

8. Nyt en is på bryggekanten

På Brygga er is-utvalget stort.

Velg mellom saftis med strø og kuleis fra isbodene langs Stranden, Instagram-vennlige iskremer fra Vanité sin vogn, kaffeis fra Supreme Roastwork eller Kaffebrenneriets helt egne hjemmelagde is.

9. Opplev Oslofjorden

Vi tilbyr flere måter å oppleve Oslofjorden på i sommer. Ta et middagscruise med Brim Explorer, hopp i havet fra KOK sine badstuer eller lei deg en egen elbåt fra Kruser med venner eller familie.

- Min favoritt er KOK! Her kan du både bade og nyte en varm sauna med byens beste utsikt, i tillegg til kjøre sauna-båten ut i Oslofjorden, sier Arnfinn.

10. Shop deg sommerfin

Er været litt halvveis, er det den perfekte anledning til å ta en titt i butikkene. Vår innendørs handlegate består av butikker til han, henne, hus og hjem, og er klar med nyheter for sommer. Se oversikt over alle butikkene her.

Publisert 13.03.2023