Hva i all verden er beacons?

Nettvarder, eller beacons på engelsk inntar Aker Brygge til høsten. Som en av de første i Norge, gjennomfører vi en test på denne teknologien som kobler den fysiske opplevelsen av å være et sted med digital informasjon via brukerens mobil.

Dette er del av den nye teknologitrenden som kalles «Internet of Things» (IoT). IoT går ut på at alle ting som omgir oss kobles opp mot internett og gir fra seg data som vi kan bruke på en eller annen måte. Den vanligste bruken som har blitt testet så langt har vært å sende tilbud relatert til når en potensiell kunde går forbi en butikk, som gjør at man får et tilbud om man besøker butikken med en gang.

beacons

Beacons er små fyrlykter som sender signaler via blåtann. Det vil si at brukeren må ha skrudd på blåtann på sin mobil for at de skal kunne kommunisere sammen. I tillegg må brukeren ha en mobilapp som er laget for å kommunisere med akkurat den beacon som brukeren er i umiddelbar nærhet til. Det finnes mange forskjellige nettvardetyper, alt ettersom hvor kraftige signaler man ønsker, om de skal fungere innendørs og utendørs, om de går på strøm eller batteri, osv.

På Aker Brygge kommer vi til å teste ut nettvarder på to steder; ved hovedinngangen i Terminalbygget og i Holmens gate. Om du installerer Aker Brygge appen, skrur på blåtannen på din mobil og tar en tur i ett av disse to områdene, vil du oppleve nettvardene selv. Vi har blandet noen fordeler sammen med bydelsopplevelser, og kommer til å teste dette videre fremover – dette er kun starten!