Italiensk wow-faktor på brygga

Olivia

I den høye 2. etasjen på Olivia Aker Brygge har du full oversikt over det som skjer i restauranten. Men like flott er det å sitte og nyte en matbit på bakkeplan.

Det er lett å bli stående og nesten måpe litt ufrivillig når man entrer restaurantlokalet første gang. Joda, det er hyggelig at den første man møter, er pizzakokken i full sving, men lokalet… Det er selve lokalet som imponerer. Det er HØYT under taket, og det er store og helt fantastiske vinduer som slipper inn mye deilig lys. Og for noen lamper! Lekre kobberlamper og store glasskupler som henger ned fra det mørkmalte taket.

 

– Lampene våre er veldig flotte, men vi ønsker ikke å røpe hvor de er kjøpt.

Administrerende direktør Tone Wicklund-Hansen er vennlig, men bestemt. Visse interiørhemmeligheter må man ha. For det er et faktum at andre restauranter har forsøkt å kopiere Olivias nye restaurant på Aker Brygge. – Jeg kjenner til flere, men de har ikke lykkes helt med gjennomføringen, syns jeg. Det er en kompliment å bli kopiert, men siden vi vil være unike, er det ikke akkurat ønskelig for oss.

Olivia - Aker Brygge lamper i lokalet

 

Atmosfære og stemning

Det som kjennetegner nye Olivia, er at alt er så gjennomført. – Det er de tre Olivia-eierne som står bak interiøret og som har vært med på utformingen fra dag 1. Vi ønsket å skape atmosfære og stemning, og det syns vi at vi har lykkes med.

– Overfor utbygger insisterte vi på utsparringene i lokalet, selv om vi visste at det ville ta bort sitteplasser. Vi ønsket nemlig å skape miljøer i restauranten, noe som er svært viktig for stemningen og atmosfæren. Ingen ønsker vel følelsen av å sitte alene i et stort lokale. Uansett hvor man sitter hos oss, så befinner man seg i et hyggelig miljø.

Olivia - Aker Brygge lokalet

 

Mens gamle Olivia på Aker Brygge var en liten og intim restaurant, har nye Olivia 500-600 sitteplasser ute og inne. Den høye andreetasjen kunne blitt en utfordring, men har vist seg å være svært populær. Her har man faktisk noen av restaurantens mest populære bord. – Ja, man kan enten sitte slik at man kan se ut på brygga eller man kan få et bord rett over baren og følge med på det som skjer der nede, sier Tone.

 

Røft og autentisk

Ettersom Olivia Aker Brygge ligger i et gammelt industribygg, ønsket man å beholde den røffe stilen. Fargene er derfor mørkere enn i de andre Olivia-restaurantene på Tjuvholmen og i Hegdehaugsveien. Temabildene på veggene er tatt i Napoli og er røffe og tøffe med tydelige referanser til italiensk mafia. Samtidig har man ved bruk av myke fløyelsstoffer, kurvstoler, kobber, peiser, levende lys og oliventrær klart å skape et lunt inntrykk i restauranten.

 

Olivia - Aker Brygge pizzakokk
Olivia – Aker Brygge pizzakokk

– Vi ønsker å være en moderne italiensk restaurant der alt er autentisk; det gjelder også menyen der vi har fått italiensk hjelp. Vi bruker italienske råvarer i maten og får til og med mozzarellaspesialiteten; stracciatella di burrata, fløyet inn en gang i uken. Denne kan nytes alene eller som en del av den populære mozzarellatasting tallerkenen vår med tre ulike mozzarella oster, samt passende tilbehør.