Jamie Oliver bringer Italias hemmeligheter til Aker Brygge

Jamie Oliver eier restauranter verden over, og storfavoritten Jamie’s Italian alene finnes i over 40 land. Endelig er det Norges tur når Jamie’s Italian er lagt til ved den solfylte bryggekanten på Aker Brygge med italienske triks i forklelommene.

KJÆRLIGHET, LIDENSKAP OG BEGEISTRING FOR MAT
Jamie Oliver har sammen med sin erkeitalienske mentor Genarro Contaldo skapt Jamie’s Italian som en honnør til den italienske maten og livsstilen. De enkle, rene smakene og nøye utvalgte råvarene står i fokus når stjernekokkene forener sine styrker i det som blir et lite stykke Italia på den norske brygga.

Restauranten er virkelig en storsatsning, og allerede er det rundt 80 ansatte som buzzer i de fine lokalene, opplyser Assistant General Manager Monica Strand. Av dem er 27 kokker. De har fått grundig opplæring og skal sørge for at maten og servicen reflekterer konseptet. I fokus står alltid ingrediensene, og disse er håndplukkede fra bærekraftige kvalitetsleverandører både i Norge og Italia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hele 27 kokker jobber hos Jamie’s Italian.

 

“Det er ingen snarveier i ekte italiensk mat” 

– På Jamie’s Italian jobber vi med Jamies egne oppskrifter, derfor er det viktig at kokkene kan lære seg oppskrifter og anretning slik Jamie selv vil ha det. Ingen snarveier. De må også kunne jobbe i et meget høyt tempo, da vi er en veldig stor restaurant, så stå-på-vilje i et kjøkken som dette er en veldig viktig forutsetning, forteller Monica.

Resten av teamet får også tett oppfølging for å sørge for at restauranten lever opp til stjernekokkens standarder:

– Både jeg og flere av lederne ble sendt på 5-6 ukers opplæring på ulike Jamie’s Italian i England, for å være klare til å lede våre egne team her i Norge. Vi hadde mange dager med opplæring og smaking av hele menyen, med god og helt uunnværlig support fra Jamies internasjonale team, fortsetter hun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kokkene har fått god opplæring i anretning og alle rettene serveres på Jamie Olivers vis.

“God mat til alle, uansett hva”

For Jamie er det nemlig tydelig hvorfor italiensk mat er blant verdens aller beste: – Helt siden jeg var tenåring har jeg vært oppslukt av den kjærlighet, lidenskap og begeistring for mat, familie og livet som omtrent alle italienere har, uavhengig av hvor de kommer fra, hvor rike eller hvor fattige de enn er. Det er dette jeg brenner for – god mat til alle, uansett hva… forteller han med karakteristisk entusiasme.

MODERNE VRI PÅ KLASSISKE FAVORITTER
Italienere sparer ikke på noe. Det er raust, rustikt og enkelt. Det samme er Jamie’s Italian. Det store kokke-apparatet jobber tett sammen i et åpent og pulserende kjøkken for å sørge for at alle gjestene får smaksopplevelser som kombinerer det tradisjonelle med Jamies moderne tvist. Monica anbefaler spesielt hans berømte reke-linguine.

– Min favoritt må være hjemmelaget linguine med reker, i en litt spicy fiskesaus med tomater, fenikkel og saffran. Toppet med ruccola. Gode smaker med litt sting!

P6161203 (1)
Monicas favoritt: hjemmelaget linguine med reker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kokkene jobber tett i et åpent og pulserende kjøkken du som gjest kan nyte utsikten av fra stolen din.

 

“Litt sitronzest gjør underverker”

Hun forklarer også hva som er så genialt med måten Jamie tenker rundt italienske retter; han er ikke redd for å eksperimentere. – Jamie bruker sitronzest på toppen av flere av rettene i vår meny. For eksempel gir det en fin syre til vår pasta carbonnara, som ellers er en veldig heavy rett. Også på vår steinsopp-fettucine pasta toppes det med sitronzest. Jeg elsker det! Men det er nok uvant for noen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sitronzest gir Jamie Olivers carbonara en helt unik tvist.

Et av håpene Monica og resten av gjengen har for restauranten er at gjestene skal sitte igjen med en følelse av å ha prøvd noe nytt. Samtidig vil hun gjerne understreke at mye av det unike ved italiensk mat ligger i tankegangen rundt. – Et typisk italiensk familiemåltid er alt på menyen. Derfor har vi et godt utvalg av antipasti, pastaene våre serveres i to ulike størrelser og all maten er enkel å dele. Det må prøves! Etter min mening deler vi alt for lite mat ved bordet her i Norge. Det er «din og min hovedrett» og «din og min dessert», men vi deler jo en flaske vin uten problem og jeg håper flere vil komme til Jamies og dele mat med hverandre!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jamies mat er perfekt til å dele med andre.

SAMARBEID OG SKARPE SMAKSLØKER
Lidenskap for mat og gode smaker er fellesnevneren for hele det store teamet som står bak Jamie’s Italian i Norge. Samtidig som ingrediensene er viktig, er også hver og en av de ansatte en nødvendig del av helheten. – Før hvert skift har vi det vi kaller «pre shift». Dette er en halvtime hvor vi går gjennom dagen, planlegger hvordan den skal foregå, snakker om positive ting rundt driften og kanskje kjører en lek for at det skal ende med god energi før vakten begynner. Kokkene kommer også innom med «dagens spesial» så alle som skal jobbe får smake retten før de skal selge den til gjester, forteller Monica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En fin kombinasjon mellom mat og god drikke gir et smil om munnen.

“Ekte matglede og gode råvarer”

Det er essensielt at alle i restauranten kjenner rettene og ingrediensene godt, og det er fokus på bærekraft og sympatiske leverandører i alle ledd. – Det er viktig med ekte matglede og gode råvarer. Vi er opptatt av dyrevelferd og bærekraftig mat. All vår fisk blir for eksempellevert av Laks og Vildtcentralen, en familiebedrift her i oslo, bekrefter Monica stolt.

HEMMELIGHETEN BAK DEN PERFEKTE PASTAEN
Menyen er fargerik og inviterende og inneholder alt fra lammekoteletter til fiskegryte og klassisk bolognese. Det er hentet inspirasjon fra flere deler av Italia og Jamie’s Italian er ikke forbeholdt pizza- og pastaelskere. Her finnes hovedretter med andre helter som smelter på tungen. Men det skorter ikke på pastaen, så klart.

“Pasta er tross alt ferskvare”

Monica avslører hemmeligheten bak den fantastiske pastaen med et lurt smil. – Hemmeligheten til en utmerket hjemmelaget pasta er riktig type mel og en perfekt oppskrift som følges til punkt og prikke. Vi lager pasta hver eneste dag fordi pasta er ferskvare, og det er nettopp fersk pasta vi lover gjestene.

Den perfekte pastaen kan kombineres med nesten hva som helst, og Monica tipser videre om hvilke ingredienser som utgjør hjertet og sjelen til det italienske kjøkken. – Tomater, hvitløk, chili, fennikel, sitron og parmesan råvarer som går igjen i mange av våre retter. Disse skaper grunnlaget for de rene, enkle og dype smakene som kjennetegner de italienske rettene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hos Jamies Italian lages det fersk pasta daglig.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pasta carbonara Jamie’s style.

NÅR SOM HELST OG HVEM SOM HELST
Jamie’s Italian skal være et sted for hele vennegjengen, for storfamilien eller den vanlige torsdagslunsjen. – Restauranten er egnet for alle anledninger. Date, forretningsmiddag, bursdager, familiemiddag, avslutninger, samling av venner. Hva enn det måtte være, kom som du er, understreker hun.

Det er høyt under taket, raust på tallerkenen og italiensk atmosfære i de generøse lokalene på Aker Brygge. Skål i husets hvitvin for å feire helgen eller inviter hele vennegjengen på en middag. Ingen anledning for liten, ingen pustepause fra hverdagen for lang. Med lave skuldre og varme smil er betjeningen hos Jamie’s Italian klar for å gjøre en hvilken som helst dag litt mer italiensk – og automatisk litt bedre. Du vil garantert finne en ny favoritt på den fargerike menyen, og før du vet ordet av det blir turen til Jamie’s den lille ferien du lengter etter i hverdagen.

Vi sier bare; velkommen hit, og velkommen igjen og igjen… og igjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oslos beste hvitløksbrød finner du hos Jamies Italian.

 


 

Ønsker du å bestille bord på Jamie’s Italian? 

Ring 22 87 77 77 eller besøk restaurantens hjemmeside her.

 

Åpningstider:
Mandag – Lørdag11:00–23:00
Søndag12:00–23:00