Dette skjer på Kunstkræsj

KUNSTKRÆSJ

– Unge kunsttalenter inntar Aker Brygge

Kunstkræsj er Aker Brygges nye satsning på unge kunstnere. Som en ny arena for unge talenter innen billedkunst, design, musikk, performance og teater, kan du oppleve spennende pop-up arrangementer gjennom hele året på Aker Brygge. Her får en rekke unge kunstnere muligheten til å vise frem sine arbeider i det ellers travle byrommet.

Kunstsatsning har som mål å skape en alternativ kunstarena. Kunstnerne får vist arbeidet sitt til et større publikum, utover de som ellers oppsøker kunst- og kulturarrangementer.
Pop-up arrangementene varierer fra konserter, opptredener og utstillinger til en kombinasjon av ulike uttrykksformer. Formatet og location er ulikt fra gang til gang.

Stipend

To ganger i året deler Bydel Aker Brygge ut Kunstkræsj-stipendet på 20,000 kr for å bidra til at unge kunstnere kan møtes på tvers av sjanger og få muligheten til å utvikle nye prosjekter.

Les mer om KunstKræsj-stipendet og søknadsprosessen her. 

Program

Arrangementene er gratis og åpent for alle.

(Nye arrangementer kommer)

29sep

Kunstkræsj: LERRET

"Lerret" er en tverrkunstnerisk performance som kombinerer visuell kunst og dans.

LES MER

Read article "Kunstkræsj: LERRET"Avsluttet

DETTE HAR SKJEDD PÅ KUNSTKRÆSJ:

Kunstkræsj: Synne Sanden, Sara A. Spilling, Edwin Cabascango

23.juni – Synne Sanden, Sara A. Spilling, Edwin Cabascango:  SYNNE SANDEN: en utforskende og ekspressiv popartist som har funnet sin retning i å skrive om skambelagt tematikk på en personlig og egenartet måte. SARA A. SPILLING: en fotograf basert i Oslo, utdannet fra Bilder Nordic (2010). Utstillingen «móðir jörð» ble stilt ut i handlegaten og er en betraktning av det isolerte landskap og en beretning om det å være alene i den islandske naturen. EDWIN CABASCANGO: En moderne danseforestilling som handler om menneskets tosidighet og utforsking av våre ukjente sider gjennom det fysiske.

Kunstkræsj: Åpent Piano

9. juni – Åpent Piano: Lørdag 9. juni fikk vi oppleve noen av landets fremste pianotalenter under trærne ved Ling Ling; . Et feiende flott Steinway-piano ble trillet ut på bryggekanten og gjennom hele dagen fremførte virtuose pianister innen både jazz og klassisk et variert repertoar.

Kunstkræsj: Erle Saxegaard, Jakob Ogawa og Maria Nöremark

26.mai – Aker Brygge. JAKOB OGAWA: En spennende nykommer i musikkverden, bare 20 år, men allerede omtalt i både norsk og internasjonal presse etter slippet av sin debut-EP «Bedroom Tapes.» ERLE SAXEGAARD (PERFORMANCE): «Exercising My Yogamat» 3 x 40 min performance med tre utøvere på yogamatten.  MARIA NÖREMARK (UTSTILLING): En utstilling av verket «Det finns ett före, ett nu och ett sedan» (2018). Verket består av fire skulpturer helfigur hjort og en tekst, og er Nöremarks bidrag til sin avgangsutstilling fra KHIO 2018.

Kunstkræsj: Daniela Reyes

12.mai – Pop-up konsert med Daniela Reyes. Under årets by:larm festival var det én artist som ble dratt fram av de internasjonale mediegigantene VICE og Telerama: Daniela Reyes. Rost for sin særegenhet og sitt lekende samspill med publikum imponerte Danielas 3(!) opptredener ved å være både rørende, humoristiske og imponerende. Den 12.mai viste vi henne stolt frem på Aker Brygge som ukens Kunstkræsj-artist. Daniela Reyes kobinerer det uskyldige med det mektige i hennes ærlige, akkustiske opptreden. Ved bruk av loopstasjon skaper Daniela et bredt lydlandskap med akkordion, gitar, fotbass og hennes enestående stemme, og tilsammen skaper dette et barnslig, men tankefult univers.

Kunstkræsj: Rydin

28.april fikk vi oppleve 3 eksklusive pop-up solokonserter med artisten Rydin på Bryggetorget. Rydin (Andrea Rydin Berge) har allerede begeistret et internasjonalt publikum med sin klokkeklare stemme, historiefortellende sanger og sin tilstedeværelse med publikum fra scenen. Den norske artisten begynte tidlig å skrive sine egne sanger og debuterte allerede med sin første plate i 2012. (”Andrea Kvintett”) Siden den gang har Rydin rendyrket sitt kunstneriske utrykk som soloartist i Berlin. I 2017 kom plata ”Heart of gold”, en særdeles nedstrippet live-plate spilt inn på ett take der Rydin selv spiller piano og synger sammen med cellist Moritz Ebert.

Kunstkræsj: Mall Girl

14.april – Pop up konsert i Holmens gate med bandet Mall Girl. Mall Girl er en konseptuell utforskning av urban angst og post-internett trash-estetikk, kamuflert som et tilgjengelig popband med inspirasjon fra afrobeat såvel som new wave og noise. Mall Girl er en del av bølgen som viser hvordan den unge generasjonen jazzmusikere også kan være i førersetet når det kommer til popmusikk. De spilte sin første konsert i februar 2018 og er allerede booket til festivaler sommeren 2018. I løpet av våren kommer de til å spille inn sin første singel. Bandet består av Eskild Myrvoll (bs.), Bethany Forseth-Reichberg (vok.), Hannah Veslemøy Narvesen(tr.) og Iver Armand Tandsether (git).

Kunstkræsj: PandaGunda, Live Sollid og Kiki House of Meraki

7.april – Kunstkræsj med 3D kunstner PandaGunda, artist Live Sollid og dansegruppen Kiki House of Meraki. KIKI HOUSE OF MERAKI: det eneste dansekompaniet i Norge som utøver den dagsaktuelle stilen “Vogue”. De er basert i Oslo og består av 11 dansere og en DJ. PANDAGUNDA: Visuell kunstner innen digital 3D-kunst. Kjent for sine grafiske kunstverk har han tidligere jobbet med både Vogue, Rihanna og norske RYDIN. LIVE SOLLID: Live Sollid er vokalist, låtskriver/komponist og produsentspire. Hun er aktiv i flere ulike musikalske prosjekter, vanligvis sammen med sin kjære live elektronikk, og har vært innom alt fra progrock til noise til reinspikka pop. Hennes minimalistiske låter fremføres som utstikkere i et ellers åpent og tidvis ambient landskap. Alene på scenen med en haug knotter og fadere tar hun oss med inn i en fengslende lydlig verden

Andre arrangementer på Aker Brygge:

29mai

BACKYARD

BYENS HYGGELIGSTE BAKGÅRSFEST

LES MER

Read article "BACKYARD"
05jun

THE BREAKFAST CLUB

En stemningsfull morgen på Aker Brygge.

LES MER

Read article "THE BREAKFAST CLUB"
23mar23mar

Louise By Night

Velkommen til Oslos største utested

LES MER

Read article "Louise By Night"