På jobb med: SPLAY NORGE

KREATIVT KAOS

Om du trodde at alle som jobber på Aker Brygge er formelle og går i dress, har du nok ikke sagt hei til Splay-gjengen ennå. Vi møtte Christina Parker, Country Manager for neste generasjons mediehus – Splay for en liten prat.

 


CV

Hvem: Christina Parker (28).
Hva: Country Manager for Splay Norge.
Hvor: På Aker Brygge.


 

Hva jobber du med, i kortversjon?

– Jeg er usikker på om det finnes en god kortversjon som enkelt forklarer hva vi i Splay driver med, men det korteste svaret jeg har er at vi jobber med influencer marketing. Er det et nytt begrep for deg som ikke gir så mye mening, er vel den raskeste forklaringen jeg har at vi jobber med å matche innflytelsesrike mennesker – primært unge mennesker som er store i sosiale medier – med merkevarer som ønsker å kommunisere med følgerne til de nevnte innflytelsesrike folkene. For oss betyr det at vi jobber med unge voksne som er blitt superstjerner på YouTube, Instagram, Snapchat og Facebook, samtidig som vi produserer masse video til YouTube selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og hva gjør du egentlig?

– Jeg gjør vel egentlig litt av alt hos oss. Jeg prøver å sørge for at alle de flinke folka som jobber her har det fint og gjør en god jobb. I tillegg er jeg det de kaller Mama-Splay, noe som betyr at jeg befinner meg i krysningspunktet mellom kontorsjef, vaktmester, ryddedame og salgspisk. Mest av alt jobber jeg med salg og management for de aller største profilene vi har i stallen.

 

Hvordan endte du opp i denne stillingen?

­– De som sier at LinkedIn ikke fungerer, lyver. Jeg er utdannet journalist, men innså fort at et liv i nyhetsjournalistikken ikke var for meg. Ikke var jeg særlig sugen på å jobbe frilans heller, men mediebransjen har alltid vært veldig interessant. Spesielt de rollene som krever både kreativitet og struktur – kaos og tellekanter på en og samme tid. Derfor valgte jeg å droppe den redaksjonelle veien inn i bransjen, og fikk i stedet gleden av å bli en del av et innholdsbyrå som heter Plapre, nesten helt fra starten. Der jobbet jeg i tre år, først med salg, men deretter som tekstforfatter og redaktør. Da det en mørk oktoberkveld i 2014 dumpet inn en melding på LinkedIn, fra et svensk selskap ved navn Splay som drev med noe YouTube-greier jeg ikke forsto noe særlig av, tok det ikke mange ukene før jeg leverte min oppsigelse. Splay var det kuleste selskapet jeg noensinne hadde hørt om, så det var rett og slett en mulighet som var for bra til å takke nei til. Selv om jeg ikke forsto så mye i starten, har jeg ikke angret ett sekund på valget jeg tok. Det vi driver med er jo fremtiden, nå som stadig færre skrur på TV-en slik vi gjorde før, og influencerne vi jobber med er de store idolene blant dagens unge – litt sånn som da jeg elsket Spice Girls.

 

Hva gjør du på en typisk dag her?

– En typisk dag betyr gjerne at jeg kommer litt stresset inn på kontoret et sted mellom 08.00 og 08.30. Jeg liker å tro at jeg har god struktur også på morgenkvisten, men når sant skal sies bruker jeg alt for mye penger på frokost på Kaffebrenneriet, fordi jeg ikke rekker å lage frokost hjemme. Frokosten inntar jeg ved kontorpulten mens jeg leser meg opp på kveldens mail.

 

Frem til lunsj går gjerne dagen med til å håndtere en hel del ulike henvendelser – det kan være nordiske eller lokale kampanjer vi gjør, pressehenvendelser fra TV og aviser på vegne av våre influencers, forhandling av kontrakter, eller forberedelser av ulike pitcher. Har vi en spesiell kunde i tankene, samler vi gjerne hele teamet og har en kreativ workshop hvor vi finner ut av hvordan vi kan styrke deres merkevarekommunikasjon på best mulig vis. Noen ganger er svaret å sende noen YouTubere jorden rundt – andre ganger å filme at en haug med unge kreatører spiser rar mat og brekker seg. Og alt der i mellom. Vi tar oss selv i å diskutere de merkeligste ting ganske ofte, og det synes vi alle er fryktelig festlig.

 

Lunsj handles ofte på Coop og inntas gjerne i fellesskap med fine kolleger mens vi ler av rare ting i sosiale medier, eller skravler om hvor rare våre dresskledde naboer sannsynligvis synes at vi er – omringet av ballonger, juletrelys og glitter.

 

Fra lunsj og ut dagen er jeg gjerne i møter. Mye av tiden går med på Skype da vårt hovedkontor er i Stockholm. Ellers er jeg ute hos kunder og samarbeidspartnere. Etter lunsj dukker det også gjerne opp en YouTuber eller to som ønsker å låne studioet vårt, eller som er i byen og har tid å slå i hjel. PrebzOgDennis har kontorer hos oss, og spiller de inn videoer, er det alt annet enn rolig! Det er gjerne armer og bein, men det er bare fint. Det er sikkert en overgang for dem som er har hatt med et rolig kontor, men slikt blir man vant til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvor mange kaffekopper går vanligvis med?

– Med unntak av de varmeste sommermånedene, starter dagen alltid med en stor kopp English Breakfast Tea – en ”dårlig” vane jeg tilegnet meg da jeg studerte der borte. Deretter går det gjerne med tre kopper før lunsj. Etter lunsj har temperaturen både på kontoret og i kroppen steget, så da holder jeg meg gjerne til vann.

 

Hva er din favoritt arbeids-spot på brygga?

– Jeg var alene i Splay Norge i et halvt år, og da var jeg en flittig bruker av Espresso House. Derfor synes jeg det innimellom er hyggelig å ta en tur bortom for å se på livet utenfor Grundingen 1. Men jeg trives så godt på kontoret at jeg holder meg for det meste der. Jeg har jo til og med fjordutsikt fra pulten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva håper du på å oppnå, mens du er i dette bygget?

– Grunnen til at vi valgte å flytte til Brygga i utgangspunktet, er at det er viktig å ha kontorer som er enkle å finne for de influencerne vi jobber med, som kanskje ikke er like kjente i byen som de som bor her. Det skal være enkelt å stikke innom selv om man ikke har så mye tid! Her føler jeg at vi virkelig har funnet det perfekte kontoret. Samtidig ser vi at det å ha byen rett utenfor døren, med butikker og restauranter, er helt supert både for kunder og samarbeidspartnere. I tillegg har vi en del events, og fordi vi er så heldige å ha fine kontorer har vi dem likegreit på kontoret i stedet for å leie lokaler. Om jeg skal legge til noe jeg ønsker å oppnå, må det vel være at jeg får badet etter jobb mer enn én gang til neste år. Eller at hele kontoret kan bare stikke et håndkle under armen, hoppe på båten til Hovedøya og grille og sole oss. Det må jo være det aller beste med både Oslo og Brygga. Muligheten til å kombinere by, sol, sommer og sjø.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvilken person har du, eller burde du hatt hengende på veggen, for inspirasjon?

– Jeg har faktisk ikke bilde av en person hengende på veggen! Men hvis jeg skal trekke frem noen som inspirerer meg, så må jeg nesten hive meg på en klisjé og si mine egne kolleger. Først og fremst de gale menneskene som ønsket å bli med meg på å bygge opp Splay her i Norge, uten å egentlig vite hva de ble med på. Men ikke minst også det fabelaktige teamet i Stockholm, med gründer Vigor Sörman i spissen. De slutter aldri å imponere meg.

 

En dag i livet til Christina

 

08:00 – Kommer litt stresset inn på kontoret.

08:30 – Inntar frokost, gjerne mat fra Kaffebrenneriet, og leser mail.

09:00 – Håndterer en hel del henvendelser, eller har kreative workshops.

11:30 – Felleslunsj med mat fra Coop, og det morsomste fra sosiale medier.

12:00 – Resten av dagen går med til møter, eller besøk hos ulike samarbeidspartnere.

17:00 – Hjem, hvis ikke arbeidsdagen strekker seg ut, noe den ofte gjør.