Aker Brygge Bydelsliv & Nærområdet

Vår nye satsing på unge talenter: KUNSTKRÆSJ

KUNSTKRÆSJ er Aker Brygges nye satsning på unge talenter, kunst og kultur.

KUNSTKRÆSJ er Aker Brygges nye satsning på unge talenter, kunst og kultur. Gjennom pop-up arrangementer med toneangivende unge kunstnere og talent innenfor et bredt spekter av sjanger og uttrykksformer har vi satt sammen et kulturprogram av konserter, utstilling, performance, dans og installasjon.

– Visjonen bak Kunst Kræsj er å skape en lett tilgjengelig arena for kunst og kulturopplevelser på tvers av sjanger og uttrykksform. Vi skal presentere det ypperste som vokser frem av unge kunstnere og utøvere i dag, sier kurator og kunstnerisk produsent, Maren Selvaag.

Live Sollid synger under Kunstkræsj pop-up konsert.
Utstilling med 3D kunstneren PandaGunda.
Rydin spiller på Bryggetorget.
Bandet Mall Girl med pop-up konsert i Holmens gate.
Maren Selvaag er Aker Brygges kurator og kunstnerisk produsent. Foto: André Løyning

EN NY ARENA

Oslo har et av verdens rikeste kulturtilbud, med blant annet dansens hus, folkemusikkens hus og samtidskunstens museum. Det som mangler er en arena der man får oppleve ulike uttrykk og sjangre på samme scene. Her ønsker vi å ta en unik posisjon på Oslos kunst- og kulturscene.

– Aker Brygge er et naturlig sted for et slikt prosjekt. Serien består av pop-up arrangementer som vil foregå på forskjellige steder der vi tar i bruk området på ulikt vis. Bydelen utvikler seg mot å bli et tyngdepunkt for kultur, og gjennom KunstKræsj kan publikum stole på at det alltid skjer noe nede på Brygga. Man vet kanskje ikke akkurat hva det er i dag, men det er alltid spennende opplevelser og kompromissløs kvalitet, sier Selvaag.

– Mange utøvere arbeider i dag med spennende tverrkunstneriske produksjoner, og kunstnerne har for lengst gått vekk fra ideen
om “høy- og lavkultur”. Institusjonene er ikke lenger det eneste stedet de ønsker å utøve sin kunst, tvert i mot ønsker mange å bryte ut av de satte rammene for sin sjanger. Ved å sidestille en popartist med en samtidskunstner kan vi skape et program med noe for alle som er innovativt, spennende og inkluderende, sier Selvaag.

KUNSTNERSTIPEND

Aker Brygge lanserer i sammenheng med KunstKræsj et kunstnerstipend. Stipendet vil bli tildelt en ung kunstner med særlig fokus på innovasjon av sitt felt og tverrkunstnerisk produksjon.

– KunstKræsj-stipendet skal gå til en ung kunstner/utøver eller gruppe som har utmerket seg innovativt innenfor sitt felt – det være seg ved bruk av nye hjelpemidler eller annet. Vi har tro på møtet mellom mennesker, og stipendet skal gå til en tverrkunstnerisk produksjon som skal ha urfremføring eller stilles ut for første gang på KunstKræsj.


Alle arrangementer er gratis for publikum.