Maskuline Impulser i hjemmet

Møbel- og interiørtrendene er som alle andre trender, alltid i bevegelse. Jentene hos Milla Boutique lar seg inspirere av det som rører seg i utlandet, og reiser ofte for å få med seg det siste innenfor den stadig voksende bransjen. Vi har fått et innblikk i deres verden, og tips om hva som dominerer trendbildet akkurat nå.

Maskuline Impulser
I følge jentene bak den unike interiørbutikken i Holmens gate, er det solide skinnmøbler som gjelder nå – gjerne store og «chunky»! Med 60- og 70- tallet i fokus, er disse blitt et viktig element i innredningen. Camilla er både stylist, innkjøper og eier av Milla Boutique med god kjennskap til bransjen. Hun mener at skinnmøbler kan være en god investering og noe som bare blir bedre over tid: «Designerobjekter som en dyr skinnsofa kan lett bli en ettertraktet og populær «vintage piece» over tid – og da er det viktig å velge kvalitet,» forteller hun.

Med inspirasjon hentet fra det store utland, er det LA, New York og Paris som står øverst på listen. «Vi reiser mye på innkjøp i utlandet, og deltar på både interiør og møbelmesser flere ganger i året. Hos oss prøver vi å følge de internasjonale impulsene, og en av de store trendene for møbler er altså skinn og lær som er på full fart tilbake. Gjerne i brunt og sort som er mer maskulint enn de lyse farger som har vært populært i det siste,» fortsetter hun.

2

 

Frihet til å endre
En annen stor møbeltrend er det populære modul-konseptet. «Vi ser at det nå blir produsert og vist mange modulsofaer hos de store møbelleverandørene, noe som gir kundene spillerom til å lett forandre på innredningen ved behov. Modulene er gjerne litt store slik at de også kan stå alene hvis man ønsker det,» sier Camilla som selv bruker mye modulløsninger i jobben som interiørstylist.

 

5

Miljøfokus
«Kvalitet, komfort og varighet er viktig når man skal velge seg et bruksmøbel, men den siste tiden ser man at også miljøhensyn er blitt en ting som man er opptatt av,» forteller Pernille, assisterende innkjøper hos Milla Boutique. Det franske møbelhuset Lignet Roset er butikkens største leverandør av møbler, mye grunnet deres kule og tidløse design som også tar hensyn til miljøet. «De gjør sitt ytterste for å øko-designe alle produktene sine og følger bærekraftig produksjon så godt det lar seg gjøre. Så og si alle produktene deres kan derfor deles opp og resirkuleres – og materialer som brukes inneholder minimalt med forurensende stoffer. De benytter seg av bærekraftige kilder, hvilket vil si lokalt og europeisk treverk, og bruker blant annet ikke treverk fra regnskogene. Skinn-leverandørene deres er utelukkende fra italienske eller skandinaviske gårder hvor dyrene vokser opp under økologiske forhold,» forklarer Pernille. 

 

pernille1

Kombinasjonsmøbler
Fokuset på stil og interiør i hjemmet stopper ikke i ytterdøren. De fleste ønsker å skape et like hyggelig uteområde som inne hvis muligheten byr seg. Camilla ser dette som en tydelig trend som påvirker produsentene; «Grensen mellom inne- og uterommet er blitt mindre. Dette gjør at møbeldesignerne ofte lager møbler som kan brukes både inne og ute, altså et praktisk kombinasjonsmøbel. Et godt eksempel på dette er design-klassikeren Paulistano- stolen av den brasilianske arkitekten Paulo Mendes da Rocha. Denne har skinntrekk som innestol og kanvastrekk som utestol, og rammen er pulverlakkert for å tåle utebruk. Dette gjør at kundene lettere kan investerer i dyrere designmøbler, og få to produkter i ett!»

 

camilla1

 

Unknown-3

Unknown-1 Unknown-2 Unknown-4 Unknown-5 Unknown

 


 

 

Hos Milla Boutique i Holmensgate har de et bredt utvalg av møbler. De er en av de ledende interiørbutikkene på trender i Norge, og fører kjente møbel-merker som Ligne Roset, Jonathan Adler, Menu, Missoni Home m.fl. Milla Boutique har det siste året valgt å satse mer og mer på møbler; både nytt og vintage. Deres største møbelleverandør nå er franske Ligne Roset, som er et ikonisk møbelhus som har bydd på designklassikere helt siden 1937.

Butikken har en egen prosjektavdeling, samt interiørstylister som kan gi deg hjelp til å innrede hjemmet. De gjør både små og store oppdrag- og ta gjerne kontakt med de for en interiørprat!

For mer info og priser på produktene, kan du besøke Milla Boutique sin nettbutikk her .