Mote til folket

Av: Alexander Norheim / The Sceptic

Etter flere år i dvalemodus er norsk mote endelig i vinden. Bransjen har fått et løft og startet å fronte spennende og kreative designere med et nytt skandinavisk uttrykk og følelse. Samtidig er fremtiden til norsk mote et hett diskusjonstema; hva skal til for å lykkes? Hvor er politikerne?

Under sesongens Oslo Runway svarte designer Admir Batlak med et tydelig budskap: ‘MOTE TIL FOLKET.’

Kreative og innovative mennesker har inntatt designfronten. Med hjelp av Oslo Runway når disse designere mer enn bare respekt og annerkjennelse – men forhåpentligvis en sjanse til å skape noe nytt, samt forme en ny norsk moteidentitet. Admir Batlak har lenge stått i frontlinjen av den kampen – både via Batlak og Selvig, og nå via linje under eget navn. Det er ikke bare hans kreativitet som skiller Admir fra mange andre, men også hans øye for å skape noe Norge ikke helt ser enda.

Detaljeorientert, nysgjerrig og leken, Admir viser design som snakker om historie, politikk, sosiale bevegelser, for å nevne noe. Med slikt talent klarte Admir Batlak å atter en gang imponere både mote- og kunstbransjen når han viste sin siste SS17 kolleksjon under Oslo Runway. Men det var ikke nok for han.

«Mote er ikke ment for å holdes skjult»
Etter en dynamisk visning på Sentralen gikk tretten modeller ut av marmorsalen og ut på gata mot Karl Johan. Der gikk de på rekke og rad nedover Oslos gater mot Aker Brygge, der de gikk enda en visning. At de gikk ut på gaten er muligens ikke det sjokkerende faktoret. Utevisninger skjer jo ofte både her i Norge og internasjonalt. Det unike er ønsket om å dele hans visjon til mannen i gata. Som et soldatlag marsjerte modellene nedover Karl Johan, mens folk stanset og så på, tok bilder og til tider klappet. Interessen fra mengden økte mens modellene nærmet seg visningsstedet midt i hjertet av Aker Brygge langs vannet. Nysgjerrige mennesker kom frem for å være en del av motebransjen som var tilgjengelig til enhver og alle.

Langt fra et kommersielt PR-trekk, det her er Admir Batlak på sitt beste. Å dele og lære egen visjon og det å kunne vise hva mote kan være.

 

4A1A8545