MOTEGURIS AKER BRYGGE

Guri Heli står bak bloggen guriheli.com og er en del av bloggplattformen United Influencers som holder til på Aker Brygge. Noen kjenner henne bedre som Moteguri, som var navnet hun blogget under før. Hun inspirerer leserne sine med klassiske, men lekne antrekk, stilfulle bilder og ukentlige oppdrag i motebransjen – men hvem er egentlig trønderjenta bak de mange inspirerende bildene?

Vi møtte Guri en solfylt dag på Brygga for å bli litt bedre kjent, og fulgte henne både gjennom shopping og frisørtime før hun tok oss med på en inspirasjonsrunde rundt i bydelen.

Se videoen her og les intervjuet under:

GRY_6617

Guri jobber både som stylist og flyvertinne, ved siden av å drive bloggen. Hun er opptatt av at mote skal være inspirerende, og dette er noe av det hun tenker mest på når hun blogger.

– Jeg ønsker å formidle og inspirere min egen stil for leserne mine. Jeg er veldig glad i å ta bilder, og blogg er en fantastisk plattform hvor man kan dele bilder, tanker og inspirasjon. Jeg er heldig som har mulighet til å dele, få tilbakemeldinger, og jeg har lesere som er interesserte.

 

Blogg som jobb og livsstil
Guri har alltid vært opptatt av mote og flyttet fra Trøndelag for å gå på skole i Oslo.

– Jeg begynte på skole i Oslo, hvor jeg studerte for å bli motekonsulent. Jeg ville ha en fot innenfor motebransjen. Jeg fant ut at blogg var en god start for dette. Bloggen har også ført til en del stylistoppdrag som jeg syns er en fin måte å jobbe kreativt på.

Mote betyr ekstremt mye for trønderjenta. Hun ser på seg selv som en visuell person som ofte kommuniserer med bilder, fargekombinasjoner og estetiske elementer.

– Stil og mote er en naturlig del av meg. Jeg er en kreativ person og det gjenspeiler både stilen min, interiørsmaken min og det jeg liker av kunst og bilder. Jeg er en rolig person med en urolig sjel, ler Guri.

Skjermbilde 2016-01-20 kl. 15.59.48

Guri

 

Aker Brygge på motekartet
Vi fikk bli med Guri på en liten reise rundt Brygga. Vi besøkte noen av hennes favorittsteder, og hun viste oss det hun liker aller best ved arbeidsstedet sitt.
Etter en frisørtime hos BILLYs Bumble and bumble, hvor Guri ble stylet med sesongens fineste trend-flette, var hun klar for å vise oss akkurat hvorfor hun er så glad i denne bydelen.

– Jeg liker kjempegodt stemningen på Aker Brygge. Det er veldig fint at det ligger så nært sjøen, og restaurantutvalget er jo stort! Og så er det en bonus at den bloggplattformen jeg er en del av nylig har fått kontorer der. Det betyr at jeg må henge mer på brygga, og det er ikke så dumt med tanke på de fine butikkene som finnes der. Men kanskje litt dumt når det kommer til økonomien, smiler Guri.

Guri digger at Aker Brygge har fått et nytt motefokus og at noen av hennes favorittbutikker ligger der.

– Jeg elsker COS, Mark+Brandy og Mardou & Dean. I de butikkene finner jeg alltid noe jeg liker.

– Det finnes en lyseblå kåpe fra Acne på Mark+Brandy som er helt fantastisk. Den står høyt opp på ønskelista mi, for å si det sånn!

Skjermbilde 2016-01-20 kl. 15.59.35

 

Etter en lang shoppingrunde gjennom Aker Brygges nye handlegate ender vi på Bryggetorget og på Bondens Marked. Med hendene fulle av handleposer og kameraet fult av nye bloggbilder er det på tide å få seg noe mat. Fra teltene lukter det fantastisk av grilling og sveler, og alt er kortreist, økologisk og skikkelig godt. Guri går målrettet gjennom markedet og stopper ved de nystekte svelene.

– Dette må da være de beste svelene i hele byen, gliser Guri mens hun forsyner seg med en svele med hjemmelaget syltetøy. Og Guri har nok rett – de beste svelene finner du på Aker Brygge på Bondens Marked.

GRY_7083b

 

Guris favoritter:

Skjermbilde 2016-01-20 kl. 15.57.28

Skjermbilde 2016-04-27 kl. 08.22.24