Gastromat og husmannskost hos Jarmann

TEKST: Liv Bente Tiedemann FOTO: Solve Hansen

På Aker Brygges gastropub Jarmann finner vi en meny som bugner av tradisjonell pubmat, i tillegg til lunsj- og middagsretter med ekstra gastroschwung.

Jarmann ligger i de tidligere lokalene til populære Hannibals Hybel i Stranden 1. Restauranten har beholdt den gode, hjemmekoselige atmosfæren, men innredet med moderne og stilfulle mørke trebord og skinnmøbler. Vinduene er høye, og spesielt fra restaurantens andre etasje har man en fantastisk utsikt mot Oslofjorden.

–Vi ønsket å skape en restaurant hvor gjestene kan føle seg hjemme og få lyst til å bli sittende lenge og kose seg, sier innehaver Tom Erik Andreassen. Han er meget stolt over resultatet og forteller om hard jobbing frem til åpningsdagen.

–Åpningen gikk strålende, og det har ikke vært noe å utsette på besøket, på tross av at vi holder til på en byggeplass og fikk lite forhåndsomtale. Svært gode tilbakemeldinger har vi også fått, noe vi setter stor pris på, forteller Andreassen.

Pubmat og gastromat

Jarmann er en gastropub som serverer god, tradisjonell pubmat og litt finere gastromat. På menyen står alt fra fish ‘n chips, burgere og Bangers & Mash til pannestekt kveite, fransk ertesuppe og tartar.

Daglig leder på Jarmann, Daniel Taylor, forteller at det er den tradisjonelle pubmaten som har vist seg mest populær blant gjestene de første dagene etter åpning.

– Jeg må nok si at min personlige favoritt er Bangers & Mash. Vi bruker lokale leverandører så langt det lar seg gjøre, og kommer til å skifte meny etter sesong – tre-fire ganger i året. Enkelte retter kan nok bli byttet ut litt oftere, påpeker Taylor.

dagens lunsj

Fra mandag til fredag fra klokken 11.00 tilbyr Jarmann Dagens lunsj. Det er nordisk husmannskost servert med salat og brød.

– Vi ønsker at Dagens lunsj skal være et godt tilbud spesielt til de som jobber på Aker Brygge og som bare har en halvtimes lunsjpause. Stikkord for Dagens er da også god, kjapp og rimelig, smiler Andreassen.

Restauranten har plass til 100 gjester inne og 90 ute. Taylor forteller at de gjerne tar imot større selskaper og har en flott annen etasje med balkong som egner seg godt til større grupper.

Rikt utvalg av god drikke

God drikke er viktig på en gastropub, og Jarmann satser på et stort utvalg av øl fra både kjente internasjonale merker og norsk kortreist håndverksøl. Vi har også et fantastisk utvalg av Gin & Tonics som skulle kunne friste en hvilken som helst gane, sier Andreassen.

Taylor opplyser at Jarmann vil arrangere spesielle kvelder med fokus på ulike typer godt drikke. Mange har også lurt på hvor navnet Jarmann kommer fra, og Andreassen forteller at beliggenheten på Aker Brygge inspirerte dem til å ta navnet Jarmann. Jacob Smith Jarmann grunnla Nylands mekaniske verksted som i 1956 ble slått sammen med Akers mekaniske verksted på Holmen, hvor Aker Brygge ligger i dag.

–På vår egen måte hedrer vi de gamle gutta fra den gang, forklarer Andreassen.

Les mer her

Jarmann Gastropub

Restaurant

Jarmann Gastropub

Man - Tir

11:00 - 23:00

Ons - Fre

11:00 - 00:00

Lør

12:00 - 00:00

Søn

12:00 - 23:00

Publisert 15.10.2014