Gjør mote tilgjengelig for folket

Mote handler ikke bare om de som får plass på benkene under Oslo Runway, men også mannen i gata. 


Tidligere har eksklusive design og visninger vært forbeholdt presse, innkjøpere og influencere, men nå ønsker bransjen å gjøre mote mer tilgjengelig for folket. Kampen om synlighet i norsk moteindustri er hard og det er mangel på arenaer hvor designere kan vise seg frem for innkjøpere og kunder. Som ung og ny designer havner man fort i skyggen av veletablerte designere som ByTiMo og Moods of Norway. Oslo Runway legger derfor fokuset på å vise moteindustriens store mangfold med et OSLO RUNWAY Showroom.

OSLO RUNWAY Showroom er et «re-see» konsept hvor du kan se, føle og kjøpe klær som ble vist under Oslo Runway i februar. Denne gangen er det seks designere som får vise seg frem på det de er best på: design og kreativitet.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aker Brygge har i samarbeid med Oslo Runway gitt seks unge designerne uten eget showroom en mulighet til å vise frem kolleksjonene sine for folket. Anne Karine Thorbjørnsen, Admir Batlak, Elisabeth Stray Pedersen, Michael Olestad, Moire og Since stiller nå ut sine kolleksjoner og du kan ta turen innom for å se, føle, prøve og kjøpe klær.

For meg er det veldig viktig å få vist frem kolleksjonen min. Det var veldig få som var å så på visningen jeg hadde, siden den var utenom Oslo Runway. For å overleve som designer må man ha kunder. Da er det gøy at noen kommer og ser på kolleksjonen min slik at de kan kontakte meg dersom de er interessert, forteller Michael Olestad.

Michael Olestad er en fersk designer som stiller ut årets og fjorårets kolleksjon i Oslo Runway Showroom.

– Jeg synes sesonger er litt gammeldags og umoderne, så derfor stiller jeg ut begge kolleksjonene, sier Olestad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anne Karine Thorbjørnsen, vant Bik Bok Runway Award høsten 2016. Tilbakemeldinger er det viktigste for henne under utstillingen i Oslo Runway Showroom.

– Jeg synes det er viktig å få en tilbakemelding fra presse og andre mennesker. Hva synes de om kolleksjonen? Det er det jeg er interessert i å få vite med en utstilling som dette, sier Thorbjørnsen.

Kolleksjonen i showrommet ble vist under Oslo Runway i februar 2017.

– Jeg jobber hovedsakelig med draperinger og dens historiske assosiasjoner og symbolske verdi i forhold til samfunnskvinnen, sier Thorbjørnsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kolleksjonen til Elisabeth Stray Pedersen (E S P) er produsert på hennes fabrikk i Drammen. Kolleksjonen skal gjøre deg klar til dagens mange faser.

Kolleksjonen er inspirert av hverdagssurrealisme, som jeg liker å kalle det. Det uventede som oppstår i hverdagen. Selv er jeg veldig glad i å dra på eventyr og oppdage nye ting og møte nye mennesker. Kolleksjonen skal gjøre at man er forberedt på alt som skjer i den impulsive hverdagen, sier Stray Pedersen.

 

Siri Findal, designeren bak Since Oslo, er en av få skodesignere i Norge. Hun har latt seg inspirere av cowboy-tiden og det glamorøse.

– Utstillingen i Oslo Runway showroom er basert på bestselgere. Inspirasjonen er hentet fra ville vesten og Saturday Night Fever perioden. Vi har det litt edgy og tøffe kombinert med glam, sier Findal.

Les mer om desginerne her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OSLO RUNWAY Showroom holder til i Holmens Gate 4, fra 10-18, frem til 25. februar 2017. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA