På jobb med: Babel

PÅ JOBB MED: BABEL

Det jobber over 4000 mennesker på Aker Brygge; advokater, kreatører, selgere, grundere, markedsførere – you name it! Men hva driver de egentlig med i hverdagen? I serien ‘På jobb med…’ blir vi litt bedre kjent med en rekke inspirerende personligheter på brygga.

TRE KJAPPE

Hvem: Spartak Mamiev
Hva: Gründer og daglig leder Babel Bar
Hvor: Aker Brygge



Hva har vært det beste med å starte bar på Aker Brygge?
– For meg personlig var det veldig spennende å starte et sted fra bunnen av, i en bydel som Aker Brygge. Vi var heldige som åpnet dørene våre helt i starten av den travle sommersesongen på Brygga, og med en så flott sommer som vi hadde i fjor, så var det ekstra deilig å ta seg et stup i fjorden før og etter jobb, og av og til i pausen.

Hvordan har prosessen vært?
 – Alt har vært en opplevelse og jeg ville nok takket ja til å gå gjennom det en gang til. Jeg ville beskrevet det som en tilfredsstillende prosess å se hvordan alle bitene faller på plass, alle ideene tar form, og at hardt arbeid blir belønnet med et resultat jeg og mitt team var og er veldig stolt over. De som har startet noe selv, kan nok kjenne seg igjen i situasjonen der tiden er inne for å slippe folk inn for første gang hvor man ikke føler seg klar i det hele tatt. Det øyeblikket man tar sin første ordre og «spillet» er i gang. Takket være de utrolig dyktige menneskene jeg har med på laget, har det gått veldig bra.

Det finnes nærmere 1000 restauranter og barer i Oslo. At en gjest velger din bar fremfor 999 andre skal bety noe for deg

Hva er det mest utfordrende med å drive bar i Oslo? 
– Den største utfordringen var å finne ut hvordan man skulle skille seg ut. Spørsmålet var, hva kan man tilby i en by der det meste allerede finnes, hvor også kvaliteten på service og produktet som blir levert er i verdensklasse.

Hva la du vekt på da du skulle utforme barkartet?
– For meg som er en person med bakgrunn i musikk og en som er veldig glad i film er det viktig at ting henger sammen og skal kommunisere en klar eller kryptert beskjed til publikumet. Det samme prøver jeg å oppnå med navn på drinkene, ingredienser, serveringsmåte og korte beskrivelser i narrativ form som følger med hver drink. Det kan du selv se når du får en drink som representerer steinalderen med Norske produkter i en tre-kopp på en skiferplate, med helleristninger fra Nord-Norge.

Hvilke målsettinger må man ha dersom man skal starte opp noe eget?

 – Dette er et veldig uforutsigbart og dynamisk marked. Jeg personlig mener at gjestfrihet og kvalitet på produktet man skal levere er de to viktigste tingene. Som en av mine tidligere sjefer har sagt: «Det finnes nærmere 1000 restauranter og barer i Oslo. At en gjest velger din bar fremfor 999 andre skal bety noe for deg.»

Noe av det morsomste Spartak gjør er å stå bak baren.
SPARTAKS DAG TIME FOR TIME:
08:00 – Begynner dagen med den kjedelige delen, svare på e-mail og bestille varer
12:00-12:30 – matpause
13:00 – Setter meg ned med laptopen et rolig sted og jobber litt med ideene til drinkene og fremtidige menyer
15:00 – Stikker til Babel for å dobbeltsjekke at de som skal på jobb har alt de trenger for kvelden
16:00 – Gjør nødvendig papirarbeid
20:00 – Står bak baren i noen timer, som jeg synes er veldig gøy
00:00 – 08:00 – Gleder meg til neste arbeidsdag

DU VIL OGSÅ LIKE:

På jobb med: God Morgen Norge

Mens de fleste av oss ligger i dyp søvn, ringer klokken til Peter 04:30 hver dag.

LES MER

Read article "På jobb med: God Morgen Norge"

PÅ JOBB MED: ELLE

Vi ble med Caroline Skjelbred på innsiden av Norges største motemagasin.

LES MER

Read article "På jobb med: Elle Norge"

På jobb med: Ling Ling

Flere hundre gjester daglig krever godt samarbeid

LES MER

Read article "På jobb med: Ling Ling"

PÅ JOBB MED: ELITE HELSE

Drømmer du om å starte egen bedrift? Dette er Isabellas historie.

LES MER

Read article "På jobb med: Elite Helse"

PÅ JOBB MED: LATTER

Kunne du fått et helt publikum til å le, gang etter gang? Det må en komiker få til.

LES MER

Read article "PÅ JOBB MED: LATTER"