På jobb med: Ling Ling

PÅ JOBB MED: LING LING

Det jobber over 4000 mennesker på Aker Brygge; advokater, kreatører, selgere, grundere, markedsførere – you name it! Men hva driver de egentlig med i hverdagen? I serien ‘På jobb med…’ blir vi litt bedre kjent med en rekke inspirerende personligheter på brygga.

I en av Aker Brygges råeste restauranter, med flere hundre gjester daglig, møter vi Chef Meng. Hvordan er det å være sjefskokk på et storkjøkken i Oslo?

TRE KJAPPE

Hvem: Chef Meng
Hva: Kokk
Hvor: Ling Ling, Aker Brygge

 


 

Hva inspirerer deg til å lage mat?

Min inspirasjon og motivasjon kommer av å se hvilken tilfredsstillelse mine retter kan gi til gjester, å motta deres tilbakemeldinger og forstå deres behov. Dette ga meg motivasjon til å presse meg selv og bli mer innovativ med matlaging.

Hva er din favorittrett å lage på Ling Ling?

Favorittretten min å lage er levende hummer med safransaus. Den har mye smak og er spennende for meg å presentere.

Har du noen gode råd til de som drømmer om å bli kokk?

Basert på mine egne meninger, så er det å bli en kokk veldig tøft, stressende og en jobb som krever mye av deg. Mitt råd til folk som drømmer om å bli kokk er at man må øve seg på å være utholdende, lære så mye som mulig av alle man møter, være ydmyk og holde fokus.

Hvor lærte du å lage mat, eller fra hvem?

Jeg begynte å jobbe da jeg var 14 år gammel og har i dag 24 års erfaring i feltet. Erfaring og kunnskap kommer fra de forskjellige stedene jeg har jobbet og fra skolen. Jeg lærte aller mest fra tiden i Singapore og Hong Kong, hvor jeg møtte en rekke dyktige kokker på ulike restauranter.

Hva liker du best med jobben på Ling Ling?

Teamet på Ling Ling er fantastisk og en av de største grunnene til at jeg elsker jobben min enda mer. De er dedikerte og står på hver eneste dag noe som gir meg masse inspirasjon og motivasjon.

Hva slags utfordringer kan du oppleve i løpet av en dag på jobb?

Den utfordringen jeg kjenner mest på er kommunikasjonen på grunn av språkbarrieren, da vi er mange internasjonale ansatte.

Håndlaget: Hver eneste Dim Sum håndlages hos Ling Ling.

 

Hva er dine tre favorittretter på Ling Ling? 

1. Trøffelstekt and på grunn av den sprø skorpen og den godt balanserte aromatiske trøffelsausen.

 

2. Supreme Dim Sum er en av de bestselgende rettene på Ling Ling i Oslo. Hver enkelt Dim Sum er laget for hånd og fylt med lokale ingredienser som reker og krabbe. Veldig god!

 

3. Wagyu oksekjøtt med sitron gress saus på grunn av rike smaker. Kjøttet smelter i munnen og retten oppleves luksuriøs med vår hemmelige oppskrift på sitrongressaus.

 

 

 

CHEF MENGS DAG TIME FOR TIME:

09.00 – Morgenkaffe hjemme
10.00 – Ankommer Ling Ling og tar en inspeksjon på kjøkkenet
10.30 – Begynner å legge opp og preppe mat for dagen
11.00 – Ling Ling åpner og vi tar i mot dagens første lunsjgjester
15.00 – Administrasjonsarbeid
17.00 – Kveldsservering
22.00 – Avslutter arbeidsdagen


 

DU VIL OGSÅ LIKE:

På jobb med: God Morgen Norge

Mens de fleste av oss ligger i dyp søvn, ringer klokken til Peter 04:30 hver dag.

LES MER

Read article "På jobb med: God Morgen Norge"

PÅ JOBB MED: LATTER

Kunne du fått et helt publikum til å le, gang etter gang? Det må en komiker få til.

LES MER

Read article "PÅ JOBB MED: LATTER"

PÅ JOBB MED: ELLE

Vi ble med Caroline Skjelbred på innsiden av Norges største motemagasin.

LES MER

Read article "På jobb med: Elle Norge"

På jobb med: SPLAY NORGE

Splay jobber med unge voksne som har blitt superstjerner på sosiale medier.

LES MER

Read article "På jobb med: SPLAY NORGE"

På jobb med: MARVELOUS

Kampanjer, sosiale medier og kundemøter.

LES MER

Read article "På jobb med: MARVELOUS"

På jobb med: United Influencers

United Influencers hjelper små og store bedrifter med å markedsføre seg gjennom profilene som de representerer

LES MER

Read article "På jobb med: United Influencers"

På jobb med: Swedish Match

Stillingsbeskrivelsen er kort fortalt: ting mamma ikke forstår.

LES MER

Read article "På jobb med: Swedish Match"