På jobb med: Ling Ling
I en av Aker Brygges råeste restauranter, med flere hundre gjester daglig, møter vi Chef Meng. Hvordan er det å være sjefskokk på et storkjøkken i Oslo?
TRE KJAPPE
Hvem: Chef Meng
Hva: Kokk
Hvor: Ling Ling, Aker Brygge
Hva inspirerer deg til å lage mat?
Min inspirasjon og motivasjon kommer av å se hva slags tilfredsstillelse mine retter kan gi til gjester, å motta deres tilbakemeldinger og forstå deres behov. Dette ga meg motivasjon til å presse meg selv og bli mer innovativ med matlaging.
Hva er din favorittrett å lage på Ling Ling?
Favorittretten er levende hummer med safransaus. Den har mye smak og er utrolig spennende for meg å presentere.
Har du noen gode råd til de som drømmer om å bli kokk?
Basert på mine egne meninger, så er det å bli kokk en veldig tøff, stressende og ikke minst en jobb som krever mye av deg. Mitt råd til folk som drømmer om å bli kokk er at man må øve seg på å være utholdende, lære så mye som mulig av alle man møter, være ydmyk og holde fokus.
Hvor lærte du å lage mat, eller fra hvem?
Jeg begynte å jobbe da jeg var 14 år gammel og har i dag 24 års erfaring i feltet. Erfaring og kunnskap kommer fra de forskjellige stedene jeg har jobbet, menneskene jeg har møtt og fra skolen. Jeg lærte aller mest fra tiden i Singapore og Hong Kong hvor jeg møtte en rekke dyktige kokker på ulike restauranter.
Hva liker du best med jobben på Ling Ling?
Teamet på Ling Ling er fantastisk og en av de største grunnene til at jeg elsker jobben min enda mer. Teamet er dedikerte og står på hver eneste dag noe som gir meg masse inspirasjon og motivasjon.
Hva slags utfordringer kan du oppleve i løpet av en dag på jobb?
Den utfordringen jeg kjenner mest på er kommunikasjonen på grunn av språkbarrieren. Vi er mange internasjonale ansatte.

Hva er dine tre favorittretter på Ling Ling?
1. Trøffelstekt and på grunn av den sprø skorpen og den godt balanserte aromatiske trøffelsausen.
2. Supreme Dim Sum er en av de bestselgende rettene på Ling Ling i Oslo. Hver enkelt Dim Sum er laget for hånd og fylt med lokale ingredienser som reker og krabbe. Veldig god!
3. Wagyu oksekjøtt med sitron gress saus på grunn av rike smaker. Kjøttet smelter i munnen og retten oppleves luksuriøs med vår hemmelige oppskrift på sitrongressaus.
CHEF MENGS DAG TIME FOR TIME:
09.00 – Morgenkaffe hjemme
10.00 – Ankommer Ling Ling og tar en inspeksjon på kjøkkenet
10.30 – Begynner å legge opp og preppe mat for dagen
11.00 – Ling Ling åpner og vi tar i mot dagens første lunsjgjester
15.00 – Administrasjonsarbeid
17.00 – Kveldsservering
22.00 – Avslutter arbeidsdagen