På jobb med: Plastpiratene

TRE KJAPPE

Hvem: Andreas Brandvoll
Hva: Oppstarter, daglig leder og Plastpirat
Hvor: Aker Brygge Marina


Hver dag havner omtrent 21600 tonn plast i havet og dette ønsker Plastpiratene å gjøre noe med. Etter å ha sett ødeleggelsene og hvor ille havet og strendene vi ferdes på var blitt, etablerte Andreas Brandvoll Plastpiratene 8. mai 2018, en miljøorganisasjon som jobber med å få mennesker og hav på rett kjøl.

Sammen med Plastpiratene har Aker Brygge bygget en borg på Aker Brygge Marina som skal være en stasjon for opplæring og plastinnsamling i hele sommer.

– På Aker Brygge skal vi vise folk hva som ikke hører hjemme i havet. Vi skal dele ut ryddeutstyr, gi ryddetips, ha foredrag og møter, samt seile ut i Oslofjorden for å rydde i samarbeid med Aker Brygge. Borgen vil være et møtepunkt og en base. Kanskje vi fyrer av en salve med kanonen i ny og ne…

Det er ekstremt nedslående å se hvor ille våre strender er blitt, og mens du har lest denne artikkelen har flere tonn med søppel havnet i havet.

Med 23 båter over hele landet og en stadig voksende flåte, er oppdragene mange. For Andreas som er daglig leder blir dagene lange, men drittjobben er verdt hver en time.

– Mine dager går med til alt fra å tigge penger til videre drift, til å plukke sprøyter langs strandkanten. Det er ekstremt nedslående å se hvor ille våre strender er blitt, og mens du har lest denne artikkelen har flere tonn med søppel havnet i havet. Jeg hater jobben vi gjør og det å måtte rydde etter deg, meg og gamle synder, og jeg vet jeg kommer til å ha denne drittjobben resten av livet. Heldigvis er det mye takknemlighet blant de vanskeligstilte vi tar med oss ut på havet for å rydde, og det er absolutt verdt det. Å kunne legge seg på natta og vite at ingen dyr eller mennesker vil skade seg på gamle sprøyter eller fiskesener gir et lite smil om munnen.

Det som samles inn er ikke bare plast. Plastpiratene henter også opp maritim forsøpling, oljefat, hagemøbler, sykler, glass, båtvrak og andre ting som ikke hører hjemme på havets bunn. Avfallet blir sendt til nærmeste deponi, der det enten blir fjernvarme eller resirkulert.

BESØK BORGEN PÅ AKER BRYGGE MARINA

Borgen er åpen for absolutt alle. Få et innblikk i plastproblematikken, og motta utstyr og info om ryddetur. Andreas og gjengen tar gledelig i mot deg.

Les mer om Plastpiratene og deres arbeid her.

 


 

DU VIL OGSÅ LIKE:

På jobb med: concierge Arnfinn

Vår concierge, Arnfinn, er alltid tilstede og alltid tilgjengelig for å hjelpe beboere, butikker, kontor, restauranter og andre servicesteder når noe skal fikses og ordnes.

LES MER

Read article "På jobb med: concierge Arnfinn"

På jobb med: God Morgen Norge

Mens de fleste av oss ligger i dyp søvn, ringer klokken til Peter 04:30 hver dag.

LES MER

Read article "På jobb med: God Morgen Norge"

PÅ JOBB MED: ELLE

Vi ble med Caroline Skjelbred på innsiden av Norges største motemagasin.

LES MER

Read article "På jobb med: Elle Norge"

På jobb med: Ling Ling

Flere hundre gjester daglig krever godt samarbeid

LES MER

Read article "På jobb med: Ling Ling"

PÅ JOBB MED: ELITE HELSE

Drømmer du om å starte egen bedrift? Dette er Isabellas historie.

LES MER

Read article "På jobb med: Elite Helse"

PÅ JOBB MED: LATTER

Kunne du fått et helt publikum til å le, gang etter gang? Det må en komiker få til.

LES MER

Read article "PÅ JOBB MED: LATTER"