På jobb med: God Morgen Norge

På jobb med: God Morgen Norge

Det jobber over 4000 mennesker på Aker Brygge; advokater, kreatører, selgere, grundere, markedsførere – you name it! Men hva driver de egentlig med i hverdagen? I serien ‘På jobb med…’ blir vi litt bedre kjent med en rekke inspirerende personligheter på brygga.

TRE KJAPPE

Hvem: Peter Bubresko (42)
Hva: Programleder for God Morgen Norge, TV 2
Hvor: Aker Brygge

BRYGGAS A-MENNESKE

Hver dag klokken 04:30 begynner den første av de fire alarmene på mobilen å ringe. Mens de fleste i Norges land ligger i dypeste søvn, starter nå dagen for programleder Peter Bubresko. Foran han venter blant annet manusmøte, sminke og intensiv livesending.

 


Hva er det beste med jobben din?

– Å få formidle hva landet vårt er opptatt av akkurat nå, hver eneste dag, til hele Norge er fantastisk. Tilbakemeldingene vi får forteller at vi betyr noe for folk og at seerne setter pris på jobben vi gjør. Da gjør det ikke noe å stå opp tidlig. I tillegg vil jeg nevne utsikten vi har fra studio mot Akershus festning og havet. Vi blir ikke lei den. Før satt vi i en kjeller på Karl Johan.

Peter trekker frem at det beste med jobben er å formidle ulike saker til hele Norge.

Hvordan fikk du jobb i God Morgen Norge?

– Da jeg hørte at de var på utkikk etter en ny programleder ringte jeg redaksjonssjefen og lanserte meg selv som kandidat. Så fulgte audition der jeg på forhånd hadde bestemt meg for at denne jobben skulle jeg ha. Og jobben fikk jeg. Jeg hadde jobbet på TV2 tidligere så jeg kjente godt til huset fra før og visste at det var et fint sted være. Og det ER et fint sted å være. God Morgen Norges redaksjon og crew er verdens beste og jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Det betyr IKKE at jeg jubler over å måtte stå opp såpass tidlig…

INGEN PAUSER: MELLOM SLAGENE OPPDATERER PETER GOD MORGEN NORGES INSTAGRAMPROFIL (@GMN)

Hvilke tips vil du gi til de som drømmer om en karriere på TV?

– Hvis du kun er opptatt av å bli kjendis er jeg redd karrieren blir kort. Det hjelper å ha noe på hjertet og å ville noe. Jeg er utdannet journalist, men det er litt tilfeldig at jeg endte opp på TV. Alle journalistspirer burde ikke være redd for å banke på dører. Ta kontakt med folk i bransjen. En som står på vil bli lagt merke til.

 

"For at det skal gå forholdsvis smertefritt  om morgenen er du avhengig av gode rutiner"

- Peter

For mange er det fjernt å stå opp så tidlig som det du gjør hver dag, har du noen gode tips til hvordan man kommer seg inn i en god hverdagsrutine?

– Jeg er a-menneske og det hjelper. Men jeg er ikke så a-menneske at jeg jubler hver gang alarmen ringer 4.30. For at det skal gå forholdsvis smertefritt  om morgenen er du avhengig av gode rutiner. Jeg legger alltid frem det jeg ha på meg eller ha med meg kvelden før. Frokost lager jeg også kvelden før. Når alt ligger klart om morgenen har du muligheten til å være ganske svimete og trøtt uten at det blir en kaos-morgen. Fra alarmen ringer til jeg sitter i taxi tar det 20 min. Da rekker jeg å dusje, kle på meg, spise frokost OG sjekke nettaviser.

 

Hva er den største utfordringen du har møtt i jobbsammenheng?

– Å sende direkte på TV er ekstremsport på mange måter. Alt kan potensielt gå galt, men med proffe folk rundt er det sjelden det blir krise. Det hender likevel at gjester kansellerer rett før sending eller at gjester ikke sier stort til tross for at vi har et 10 minutters intervju å fylle og da kan stressnivået øke. Stort sett lander vi fint på beina uten at seerne merker noe særlig. En annen utfordrende jobb er å ta godt vare på alle de modige, men nervøse, gjestene vi har som tør å dele sine sterke historier. Mange av dem har aldri vært på TV før og det å sørge for at de sitter igjen med en god følelse etter sending er veldig viktig for oss.

EN UTFORDRING ER Å TA GODT VARE PÅ MODIGE, MEN NERVØSE GJESTER SOM SKAL PÅ SKJERMEN.

Hvilke tre ting gjør du først når du kommer på jobb om morgenen?
– Lager en kopp te, jeg drikker nemlig ikke kaffe. Stryker skjorta jeg skal ha på meg på sending. Står ved kaffemaskinen og skravler med Vår, Ane og Isabella. Hver dag!

 

Peters dag time for time:

04:30 – Alarmen ringer
05:00 – Leser nyheter på mobilen i taxi på vei til jobb
05:30 – Manusmøte med produsent og vaktsjef
06:00 – Sminke (alle på TV må ha sminke)
06:30 – Promo/intervju på TV2 nyhetskanalen
07:00 – Direktesending
10:00 – Opptak av ettermiddagssending/redaksjonsmøte
12:00 – Alle opptak er ferdig og jeg reiser hjem
17:00 – Forbereder morgendagens sending
22:00 – Leggetid!

 

Vil du se mer «behind the scenes» hos God Morgen Norge? Følg @GMN på Instagram.

Relevante saker:

PÅ JOBB MED: ELLE

Vi ble med Caroline Skjelbred på innsiden av Norges største motemagasin.

LES MER

Read article "På jobb med: Elle Norge"

PÅ JOBB MED: LATTER

Kunne du fått et helt publikum til å le, gang etter gang? Det må en komiker få til.

LES MER

Read article "PÅ JOBB MED: LATTER"

På jobb med: SPLAY NORGE

Splay jobber med unge voksne som har blitt superstjerner på sosiale medier.

LES MER

Read article "På jobb med: SPLAY NORGE"

På jobb med: United Influencers

United Influencers hjelper små og store bedrifter med å markedsføre seg gjennom profilene som de representerer

LES MER

Read article "På jobb med: United Influencers"

På jobb med: MARVELOUS

Kampanjer, sosiale medier og kundemøter.

LES MER

Read article "På jobb med: MARVELOUS"

På jobb med: Swedish Match

Stillingsbeskrivelsen er kort fortalt: ting mamma ikke forstår.

LES MER

Read article "På jobb med: Swedish Match"