På jobb med: Swedish Match

SALG, SERVICE OG SNUS!

Azra har travle dager på Aker Brygge, hvor hun sjonglerer mange arbeidsoppgaver som mammaen hennes ikke forstår.


CV

Hvem: Azra Korjenic (25).
Hva: Sales Support i Swedish Match Norge AS.
Hvor: På Aker Brygge.

 

Hva jobber du med, i kortversjon?
– Jeg jobber i Sales Support. Det innebærer å bistå med planlegging og utførelse av kundeeventer, messer, aktiviteter og samlinger, samt å gjennomføre oppfølging av utvalgte kunder. Stillingsbeskrivelsen er kort fortalt: ting mamma ikke forstår.

 

Og hva gjør du egentlig?
– Ofte kjenner jeg meg som en potet her på kontoret. Den ene dagen sitter jeg i telefon og snakker med kunder, den neste er jeg på konferanser, samreiser eller messer. En annen dag presenterer jeg ovenfor kjeder, og på fredagen kan jeg sitte på gulvet utover kvelden, for å utarbeide en idé og rapport som jeg skal sende til sjefen. Jeg sitter på oppgaver som spenner seg fra A til Å, med hovedansvar for å følge opp kundene våre og bistå salgsavdelingen. Stillingen min og arbeidsoppgavene mine utvikler seg stadig, og akkurat det elsker jeg med jobben min. Ingen dag er lik!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan endte du opp i denne stillingen?
– Jeg jobbet som danser, parallelt som jeg jobbet i et eventbyrå, hvor Swedish Match var en av kundene. Jeg husker jeg pleide å si at hvis jeg ikke hadde vært danser nå, så ville jeg ha jobbet for Swedish Match. Da knærne mine takka for seg, tok jeg kontakt med de for å høre om de hadde bruk for meg. En måned senere sto jeg der med en ny jobb og en ny hverdag. I dag er jeg veldig glad for at ting endte som de gjorde. Swedish Match har en klar visjon: en verden uten sigaretter. Og dette jobber vi mot hver eneste dag. Det er noe som inspirerer meg i hverdagen, sammen med en innovativ og kreativ tankegang om fremtida.

 

Hva gjør du på en typisk dag her?
– En typisk dag, ja… Jeg er litt usikker på om jeg har typiske dager her. Jeg kommer hoppende inn døra i 9-draget. Da er det gjerne flere oppgaver som står for tur. Alt fra å gjøre klar presentasjoner, til å ringe kunder og koordinere kundesamlinger. Noen dager er jeg heller ikke på huset. Det kan hende jeg skal på messe, samreiser med selgerne eller konferanse. Det tar ofte noen dager. Jeg er ofte å se frem og tilbake i lokalene, på tvers av avdelinger etter lunsj. Av og til tenker jeg at jeg skulle hatt en sparkesykkel slik at ting gikk fortere. Multitasking driver meg! Når jeg skeier ut slår jeg av en prat med den kuleste kollegaen på kontoret: Turid (68). Vi tar oss gjerne en kaffeprat samtidig som jeg tøyer rundt 14:00. Det er nok noe av det jeg liker best generelt i arbeidslivet: Et mangfold i de ansatte og at flere er forskjellige. Jeg tror det er essensielt i en god organisasjonskultur. Det hender at jeg sitter lenger igjen på kontoret når det nærmer seg helg og heller drar rett ut senere. Jeg er nok en av de som elsker jobbing utover ettermiddagen og det er noe med atmosfæren på brygga som gjør at jeg har lyst å sitte her.

 

Hvor mange kopper kaffe går med?
– He-he, det er litt flaut, men jeg har faktisk ikke tellinga. Den er ofte kald når jeg tar den siste slurken – gjerne med et stort leppestiftmerke på koppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva gjør du om (eller hvis) du slapper av?
– Slappe av?! Ha-ha… det er nok et begrep jeg ikke har blitt så godt kjent med enda. Å ha lite å gjøre, det stresser meg. For å få ro i sjela trenger jeg en fullpakket timeplan koordinert med sosiale ting å gjøre på kvelden. Men okay, når jeg ”slapper av” er jeg å trener med crewet mitt. Vi både konkurrerer og gjør show ved siden av jobb og skole. Jeg må ærlig innrømme at det er lett å bli med på ei slappe av-pils eller tre etter jobb, om jeg ikke har andre planer. Jeg er glad i sene kvelder og å ha mye folk rundt meg. Sofaen ser jeg sjelden før i 22-draget og jeg liker det sånn.

 

Karrierehøydepunktet, så langt?
– Det må nok være i august, da jeg fikk denne stillingen her. Tidligere jobbet jeg primært i salgsavdelingen. Nå får jeg i større grad brynt meg kreativt, samt at jeg lærer noe nytt hver eneste dag.

 

Hva er din favoritt arbeids-spot på brygga?
– Jeg er nok litt bortskjemt siden lokalene våre her er helt rå. Men om noen tar meg med på lunsjplaten på ASIA for å ha et møte er jeg ikke vond å be.

 

En dag i livet til Azra:

09:00 – Kommer hoppende inn døra.

09:05 – Gjør alt fra å klargjøre presentasjoner og koordinere kundemøter, til å ønske seg sparkesykkel. Sånn at alt hadde gått litt fortere.

12:00 – Lunsj, gjerne på Asia.

12:30 Er ofte å se på tvers av avdelingene.

14:00 – Kaffeprat og tøying med Turid (68).

15:00 – Deilig ettermiddagsjobbing.

17:00 – ”Slapper av”, enten på trening, eller over noen øl.

22:00 – Gjensyn med sofaen.