Prosjektet AIM mottar KunstKræsj-stipend

To ganger i året deler Bydel Aker Brygge ut Kunstkræsj-stipendet på 20.000 kr for å bidra til at unge kunstnere kan møtes på tvers av sjanger og få muligheten til å utvikle nye prosjekter. Nå har det første tverrkunsteriske prosjektet mottatt sitt stipend.

Første mottager av KunstKræsj-stipendet er prosjektet «AIM» ledet av Ingrid Styrkestad. Aim er et multikunstnerisk verk som skal inneholde video, foto, dans, musikk og performance. Styrkestad er selv utdannet fotograf og innen kunstdokumentar, og med seg har hun Marianna S.A. Røe (musikk/lydkunst), Alma Bøe Getachew (Samtidsdans, performance) og Håkon Vadstein (performance). Kunstnerisk skal de utforske i hvilken grad vår identitet og kjønnsfølelse er påvirket og definert av samfunnet vi lever i, som skal resultere i en performance 13. oktober på KunstKræsj.

– Vi jobber under arbeidstittelen Trans, som kan bety ”på den andre siden” over eller hin, med fokus på kjønnsidentitet, seksualitet, etnisitet og kultur. Målet med prosjektet er å gi publikum et bredere syn på ulike kjønnsroller, kjønnsidentitet og seksualitet, sier Ingrid Styrkestad.

Hva skal stipendet brukes til? 

– Vi ønsker å bruke stipendet på videreutvikling av prosjektet vårt. Vi vil leie ett studio der vi kan komme sammen å ha ett workshop hvor vi eksprimenterer med de forskjellige elementene i performance for å skape ett mer helhetlig formspråk. Her vil vi bruke lydutstyr, filmlys og kamera så vi kan både eksprimentere ved hjelp av ulike metoder som dokumentere og ferdigstille underveis. Vi vil også bruke noen av pengene på materiale til kostymene vi skal bruke som ikke er ferdigstilt ennå.

Utvelgelsen

KunstKræsj fikk mange gode søknader i første runde av stipendutdeling. Juryen valgte AIM fordi kunstprosjektet passer godt i forhold til KunstKræsj sine ambisjoner.

– Vi er glade for å se så mange kreative idéer og unike prosjekter, det er helt tydelig at det er behov for en scene for tverrkunstneriske produksjoner i Oslo. Valget falt tilslutt på et prosjekt som treffer spesielt godt i forhold til KunstKræsj sine ambisjoner. Gruppen består av unge talenter som har utmerket seg hver og en på sitt felt, og representerer høy kvalitet. Prosjektet har et tidsaktuelt tema, og vi tror publikum vil oppleve både undring og utfordring gjennom stykket. Vi ser at stipendet vil bli brukt til å utvikle et nytt, unikt tverrkunstnerisk verk som ellers kanskje ikke ville hatt muligheten til å bli gjennomført. Vi ønsker kunstnerne lykke til og gleder oss til å oppleve resultatet, sier kurator og Kunstnerisk produsent, Maren Selvaag.

KunstKræsj-stipendet kan søkes til utviklingen av et tverrkunstnerisk prosjekt. Vil du sende inn en søknad? Les mer her.

MER OM KUNSTKRÆSJ:

Dette skjer på KunstKræsj

Info, program, tildligere eventer og bilder.

Les mer

Read article "Dette skjer på Kunstkræsj"