Se bildene fra Oslo Ølfestival!

Oslo Ølfestival er endelig tilbake! Et kunnskapsrikt, rikholdig og ikke minst smakfullt event ble arrangert for fjerde gang på Aker Brygge og Tjuvholmen. Temaene for festivalen er øl- og matkultur der fokuset ligger på kunnskap og kvalitet.

God stemning hos de mange besøkende
Langs Stranden stod bryggeriene på rekke for å dele sin kunnskap rundt øl med et svært interessert publikum. På restaurantene var det også høy stemning og travelt mellom bordene.

Totalt ble standene på SmaksTorget besøkt av over 1000 gjester de to dagene festivalen ble arrangert. 200 gikk ØlTog og et stort antall prøvde konseptet ”Hundrelappen” på de 22 restaurantene som deltok.

Øl er i ferd med å bli den nye vinen, og vi merker at publikum kan mye mer en for noen få år siden”, sier Atle Minothi som er en av arrangørene av festivalen.

Konseptet øl og mat i kombinasjon begynner å feste seg i Norge, og stadig flere restauranter har et bredt ølutvalg å velge fra. Gjestene nøyer seg ikke lenger med bare pils i glasset, fortsetter han.

 

_MG_0194 _MG_0207

Brewmakers dinner
På Restaurant Louise hadde en av Norges mest kjente øl-og-matrestauranter, Café Christiania, laget en pop-up hvor de bød på en treretters meny med spesialtilpasset øl.

Kjøkkensjef Svein-Magne Lægran har jobbet med øl og mat i 10 år og kan fortelle om et marked i endring:

– Interessen for øl og mat i kombinasjon er i økning. Vårt konsept ”Ølbordet” der vi tilbyr 3, 5- og 7-retters smaksmenyer med øl er sterkt etterspurt og i hylla teller vi nå over 200 forskjellige ølsorter, sier Svein-Magne.

_MG_0217 _MG_0235 _MG_0257 _MG_0437 _MG_0467 _MG_0470

ØlTog eller bryggekurs?
I likhet med vinfestivalen gikk øltogene med tette avganger både fredag og lørdag. Turen gikk til fire forskjellige restauranter der brygger, sommelier eller ølkyndig serverte og forklarte om øl. Et svært populært tilskudd til en festival som favner bredt.

På Tjuvholmen Sjømagasin vartet Norges første ølsommelier Amund Polden Arnesen, opp med kurs i ølbrygging. Interesserte deltakere fikk gjennomgå bryggeprosessen fra A til Å.

 

_MG_0528 _MG_0515_MG_0490_MG_0483_MG_0496_MG_0539 _MG_0559 _MG_0562 _MG_0570 _MG_0571

_MG_0581 _MG_0584 _MG_0592 _MG_0597 _MG_0625 _MG_0628 _MG_0633 _MG_0684 IMG_0374 IMG_0381

 

_MG_0185 copy

 

_MG_0195 _MG_0197 _MG_0199 copy _MG_0201 copy _MG_0205 _MG_0208 _MG_0219 _MG_0241 _MG_0242 _MG_0246 _MG_0276 copy _MG_0281 _MG_0287 _MG_0292 _MG_0302 _MG_0304 _MG_0307 _MG_0309 _MG_0312 _MG_0313 _MG_0317 _MG_0325 _MG_0333 _MG_0342 _MG_0343 _MG_0345  _MG_0366

_MG_0528

 

Det er et år til neste festival. I mellomtiden teller vi ned til Oslo Vinfestival som arrangeres 3.-5.februar 2017. Hold av datoen!