Møt Sorgenfris ambisiøse kokketeam

En lett stekt reinsdyrfilet anrettes på et fat med eplepuré og aquavit-marengs. Sorgenfris signaturrett fyker ut gjennom kjøkkendørene og serveres til sultne gjester. Restaurantens kokketeam, med kjøkkensjef Johan Berlin i spissen, satser nå på skandinavisk mat. Sammen skal de tre fornye Sorgenfris matkart og image.

IMG_0421

Kjøkkensjef Johan Berlin (31) har blant annet jobbet på Bagatelle i tre og et halvt år, hvor to av de var som soussjef. For to år siden startet han på Sorgenfri, og har siden den gang jobbet med å utvikle restauranten.

– Mine ambisjoner er at dette skal bli et kult sted å komme til. Jeg vil at man skal få noe man kanskje ikke forventer seg. Man skal få en restaurantopplevelse som jeg fikk da jeg var liten. Jeg husker at plankestek var en stor opplevelse fordi det ikke var vanlig å spise hjemme. Slik vil jeg også at det skal være på Sorgenfri, man skal få noe annet enn hva man spiser hjemme, forteller Johan.

IMG_0543

23.desember stengte restauranten dørene for å totalrenovere kjøkkenet, og den 16.januar kan vi forvente nyåpning med et nytt og spennende menykart.

– Det nye menykartet vil være sesongbetont og inspirert av skandinavisk mat. Vi skal jobbe med de beste råvarene som er mulig å få tak på til enhver årstid. Vi inspireres av hele verden og bruker skandinaviske råvarer av høy kvalitet. Vi bruker tradisjonelle og nye teknikker for en unik smaksopplevelse, sier kjøkkensjefen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et godt team

I kokketeamet finner vi også Sako Safarian (22) som er assisterende kjøkkensjef. Sako har tidligere jobbet for den kjente Michelin-restauranten Renaa i Stavanger. Etter tiden på Renaa dro Sako til Grand Hotel i Stockholm hvor han jobbet i åtte måneder. Grand Hotel tar imot flere gjestekokker i løpet av året og det var slik Sako møtte Johan som senere skulle vise seg å bli hans sjef.

– Det er fantastisk å jobbe under Johan. Han lar alle komme med ideer og så lenge ideene ikke er helt bak mål, får vi alltid teste de ut for å se om det blir godt mottatt av gjestene. Johan har mye erfaring og er eldre enn oss, og det vi ikke vet, opplever vi at han kan og det er betryggende, sier Sako.

IMG_0584

Den nye menyen inspirert av Skandinavia vil bli satt sammen av alle tre kokkene.

– Vi sitter og prater og diskuterer og tar hensyn til alles ambisjoner. Så plukker vi litt fra alle og setter sammen en meny alle er tilfredse med. Her får vi frie tøyler til å gjøre det vi vil og ingenting er bedre for et kokkehjerte enn nettopp det, sier Sako.

IMG_0610Ulike egenskaper

Aleksander Johannesen (27) er utdannet slakter og startet sin kokkekarriere hos Louise restaurant i 2012. Etter ett og et halvt år hadde Aleksander planer om å komme seg videre, men var usikker på hvor han ville. Da kom Johan innom.

– Jeg stod en dag på Louise og var veldig klar for å komme meg videre. Johann kom innom og spurte meg om jeg trengte en ny jobb og svaret var naturligvis ja. Siden da har jeg fulgt Johan og angrer ikke et sekund på valget jeg tok. Han er inspirerende, rolig og finner alltid løsninger. Jeg lærer veldig mye av han, sier Aleksander.

IMG_0437

De tre kokkene har alle sine egenskaper og kvalifikasjoner som de utnytter for å skape et godt team.

– Sako er den med finesse og nøyaktighet. Han bruker gjerne pinsett for å få alle de små detaljene akkurat der han ønsker de. Jeg er en grovtarbeidende slakter. Jeg får unna de store masseproduksjonene før jeg tar service sammen med Johan og Sako på kvelden. Johan er den som sørger for at alt går skinner, forteller Aleksander.

IMG_0489

Om det nye menykartet er alle tre kokkene svært hemmelighetsfulle.

– Menykartet blir nytt og det ser veldig lovende ut. Folk kan forvente seg ny mat, mer enn det vil jeg ikke si, sier Aleksander, før han smiler lurt til Johan og Sako.

Vil du lese mer om Sorgenfri eller bestille et bord? Besøk deres hjemmeside.