Vin i avslappende omgivelser på Vérité

Verite på Aker Brygge

Over to etasjer på hjørnet av Holmens gate har Oslos nye sted for vinelskere åpnet. Vin- og cocktailbaren samler Norges kanskje bredeste kunnskap om drikke på Aker Brygge.

Konseptet på Vérité er basert på en sterk kjærlighet til vin. Eierne Tor Eivind Hansen og Torleif Høyvik har mange års erfaring fra bransjen, og forteller at de ønsker å gi Oslo et sus av en internasjonal storby.

Verite på Aker Brygge

– Det vi ønsker å få til her er en lounge for voksne. Musikk skal vi selvfølgelig ha, men det skal aldri gå på bekostning av muligheten til å snakke sammen. Det er kjærlighet til godt drikke og det å kose seg som står i sentrum her, forteller Hansen.

Oppdag vin fra nye steder En stor del av utvalget hos Vérité på Aker Brygge er vin fra nye trendsettende områder. Hansen trekker frem vestkysten i USA og Sør-Afrika som spesielt spennende nykommere på vinkartet. Videre forteller de at de holder seg godt oppdatert på de siste trendene på vin og drinker i byer som New York og London. Derfor har de knyttet til seg eksperter og vinkjennere fra hele verden.

– Vi ønsker å ligge foran trenden fordi vi vil gi de som er glad i vin nye impulser. Håpet er at det igjen fører til flere vinelskere. Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å bestille en italiensk eller fransk vin hos oss, men om du ønsker det kommer våre enormt flinke bartendere gjerne med tips eller råd om noe nytt, sier Hansen.

I andre etasje har Vérité et område de ønsker å bruke til å trekke frem forskjellige vinprodusenter og arrangere vinsmaking og vinkurs for interesserte. Lokalet kan også leies til mindre møter og selskaper. Hansen og Høyvik forteller at de gjerne både utfordrer og spiller ball med de som ønsker å bruke rommet.

Avslappende omgivelser for alle vininteresserte

Interiøret og lokalet er designet av Snøhetta, og ønsket var en nordisk kontrast til den utenlandske vinen. Konseptet bak både møbler og lokalet var at det skulle skape en avslappende og komfortabel atmosfære. Eierne påpeker at selv om konseptet skal føles eksklusivt så vil de ikke være veldig dyre.

IMG_0842

– Selv om vi har et stort utvalg og mye kunnskap, kommer vi ikke til å være et sted kun for fiffen. Her vil du finne alt fra sjeldnere og dyrere viner til spennende nye varianter som ikke tømmer lommeboka. Vi satser mye på kompetanse så vi ønsker alle som er nysgjerrige på vin og cocktails velkommen, avslutter Høyvik.

Vérité tilbyr også lett matservering, men er veldig klare på at de ikke konkurrerer med restaurantene i området. Det er i all hovedsak snakk om spennende småretter som kan nytes om man ønsker noe mer etter, eller før middag.

Finn frem til Vérité: https://www.akerbrygge.no/servering/verite/