09
nov
25
nov

Utstilling: "The Eternal Schlep”

EIRIK SÆTHER

«The Eternal Schlep»

9. – 25. november

Kunsthandler Christian Torp inviterer til åpningen av Eirik Sæthers soloutstilling «The Eternal Schlep» på torsdag 9. november kl. 18 – 20 på Bryggetorget 3. Utstillingen består av nye skulpturer av kunstneren.

Skulpturene tar utgangspunkt i den voluminøse møbelserien Camaleonda av Mario Bellini. Formgitt i leire og glasert ved brenning, plasseres Sæthers skulpturer på vegg og strippes dermed for de funksjonelle egenskapene Bellinis møbler innehar. Skulpturene er skalert ned i størrelse, men beholder proporsjonene fra møblene. I overflaten er forskjellige mønstre trykket inn, både som indikasjoner på bruk, men også for å gi hver skulptur et unikt uttrykk.

Under skulpturenes overflate lurer det er rekke referanser. Sæther praksis er en kontinuerlig studie mellom utsmykning og tildekking. Han skaper lagdelte verk smeltet sammen av det visuelle og sosiale språket han blir utsatt for.

Eirik Sæther (f. 1983) bor og arbeider i Oslo. Han har sin utdannelse (MA) fra Kunsthøyskolen i Oslo. Sæther har stilt ut på en rekke gallerier og institusjoner i Norge og i utlandet. Hans verker er kjøpt inn av sentrale samlinger som Nasjonalmuseet og Kistefos.

Åpningstider:

Torsdag 12:00 - 16:00

Fredag 12: 00 - 16:00

Lørdag 12:00 - 16:00

+ etter avtale

Publisert 30.10.2023