12
mar
16
apr

Dyrkekurs med Aker Brygge Urban Farm

Lær alt du trenger om Microgreens

- et intensivt dyrkekurs for microgreens entusiaster

Aker Brygge Urban Farm arrangerer dyrkekurs for deg som har lyst til å lære mer om microgreens!

Når: Kurset går over 4 ganger: 12.mars, 19.mars, 9.april, 16.april. Avsluttende zoom samling torsdag 25.april.

Hvor: Aker Brygge Urban Farm

Pris: Kr. 1950,- for undervisning og alt materiale. Har du eget egnet utstyr er det mulig å trekke dette fra prisen etter avtale. (Early Bird Pris ved påmelding innen 29.februar kr. 1777,-).

Om kurset

Kurspakken tar deg gjennom 4 ulike Microgreens kategorier. Det vil lære deg å forstå ulike frøtyper og deres behov. Det vil ta deg gjennom så- og spireprosessen i forhold til disse, og gi deg kunnskap om hvordan man skaper et godt vekstmiljø for vellykket avling. God planlegging er et viktig element for å lykkes.

Kurset er lagt opp til 4 tirsdagskvelder på 1,5 timer med oppmøte på Aker Brygge og avsluttes med en samling på zoom. Zoom-samlingen er tenkt til å gi deltakerne en god anledning til erfaringsutveksling fra kurset og egen hjemmedyrking prosess. Det vil også opprettes en lukket facebook gruppe for Q&A’s og inspirasjon underveis.

Deltakerne vil få utdelt 3 dyrke bokser samt frø og vekstmedium(både matter og jord) til bruk gjennom kurset. Man vil ha Microgreens både hjemme og ivaretatt på gården. Dette gir et unikt og bredere erfaringsgrunnlag samt fleksibilitet omkring påskeferien i denne læringsprosessen. Intensjonen med kurset er at du får innsikt, kunnskap og erfaring nok til enkelt å dyrke hjemme og etablere gode vaner for å berike kostholdet ditt med levende vekster hele året!

Program

12.mars; De små og raskt voksende:

Reddik Rambo, Daikon og China rose

Det er lagt opp til at deltakerne på første samling sår sitt valg av reddik som blir stående under vekstlys på gården frem til andre samling. De tar en boks med hjem og gjør reddik prosessen på egen hånd hjemme.

19.mars; De krydrede med frø hatter:

Koriander, fennikel og orientalsk vårløk

På andre samling blir boksene høstet for reddik og vi sår krydder microgreens som blir stående under vekstlys på gården. Disse urte microgreens vil være ferdig til høsting mellom 3-6. april og kan hentes på gården. Alle får med frø til egen hjemmedyrking.

9. april; De store belgvekstene: erter, bønner og hvetegress

På tredje samling får kursdeltagerne ferdig bløtlagte frø til såing på gården og får med frø til hjemmedyrking.


16.april; De minste gir masse: Sennep og brokkoli

Fjerde samling tar i bruk den tredje dyrke boksen da belgvekstene fortsatt er i vekst. Denne gangen får deltakerne såingen av sennep/brokkoli demonstrert og tar med seg både forrige ukes produksjon i vekst samt de siste microgreens frø til hjemmedyrking


Om kursholderne

Kursholder er Anne-Kristine Tischendorf, eier og daglig leder av Aker Brygge Urban Farm. Naturen har alltid vært en kilde til inspirasjon for henne. Hun har bakgrunn fra dans og scenekunst, hawaiisk healing tradisjon og internasjonal helse- og velferdspolitikk. Hun har jobbet som gartner siden 2020. Med sin allsidige bakgrunn har hun bred erfaring som kursholder. På dette kurset gleder hun seg til å dele av sin erfaring med Microgreens, urbant landbruk og helsebevissthet i eget liv og samfunn.

På dette kurset har hun invitert med seg Sara Chacko til å fortelle om ernæring og bruk av microgreens i kosten. Sara er kjent som forfatter og foredragsholder. Hun er en av de fremste innen helse, kosthold, urtemedisin og superfood i Skandinavia. Sara har jobbet i dette feltet i over 25 år og har i løpet av disse årene akkumulert en enorm kompetanse. Det er en fantastisk bonus å ha henne med på kurset.utvalgt samling er prisen kr. 569,- inklusiv utstyr og zoomsamling.


Påmelding:

Send e-post til akerbryggeurbanfarm@gmail.com med fullt navn og kontaktinformasjon.

Betaling etter avtale med faktura eller vippses til #814759.

Publisert 19.02.2024