03
nov
06
nov

Fjord Oslo

Se hele programmet her

Velkommen til en spektakulær lyskunstfestival langs Havnepromenaden!

Fjord Oslo er en gratis kunstfestival som forvandler Havnepromenaden til en utendørs utstilling av lys, åpen for alle.

Vi inviterer noen av verdens mest anerkjente lyskunstnere som vil forandre byens gater til en åpen lysutstilling. I tillegg byr Bryggas restauranter på ekstra gode tilbud til deg som ønsker en helkveld med lysshow.

Fra projeksjoner på vann og fasader til spektakulære laserinstallasjoner, vakre lysskulpturer og oppslukende videokunst, er programmet for Fjord Oslo 2022 dedikert til lyskunst som inviterer til samtale om hvordan våre individuelle perspektiver påvirker vår felles fremtid.

Over fire kvelder presenterer Fjord Oslo 2022 elleve kunstverk (hvorav fem av dem premierer) fra anerkjente kunstnere fra ti land.

Når?

3 - 6. november 2022
Kl. 18.00 - 23.00

Alle installasjoner vises kontinuerlig i åpningstiden.

Hva og Hvor?

På Aker Brygge vil du kunne oppleve 3 ulike kunstverk:

Parallax

Med sine kilometer-lange, elegante bevegelige lysstråler og orkestralt lydbilde, skaper den spektakulære og stedspesifikke installasjonen PARALLAX dynamiske og omsluttende perspektiver som vi kan gå gjennom på broen mellom Aker Brygge og Tjuvholmen.

Sted: Broen til Tjuvholmen

Pressure

Lysinstallasjonen PRESSURE består av over 300 meter lange LED tuber. Disse representerer impulsene som løper gjennom oss som individer og som samfunn. Impulsene skaper enten kaos eller harmoni.

Sted: Holmens gate

The seat of illusions

THE SEAT OF ILLUSIONS, et audiovisuelt kunstverk for projeksjoner. Det utforsker temaet perspektiv ved å leke med optiske illusjoner på en gigantisk vannskjerm. Inspirert av optisk kunst og vitenskapelige eksperimenter på kognisjon og illusjoner, tar kunstverket oss med på en oppslukende reise som stiller spørsmål ved vår visjon av virkeligheten.

Sted: Stranden

Se hele programmet her

Publisert 03.11.2022