Opplev kunst og kultur på brygga

Brygga vår byr på mer enn shopping og matopplevelser. Med en nesten 7 meter høy Spaceman, et galleri med utstillinger av internasjonalt anerkjente kunstnere og ikke minst et hus med underholdning hver eneste kveld, ligger alt til rette for å fylle på sin egen kulturelle sekk.

Spaceman på bryggetorget

Brendan Murphy er en svært kjent samtidskunstner. Hans ikoniske serie Boonji Spaceman kan nå betraktes på Bryggetorget – i form av en nesten 7 meter høy imponerende installasjon med den passende tittelen "What’s Next".

Spaceman er, som mange av oss, i steget på vei mot det ukjente. Kunstneren hyller byens historie ved å matche den matte blå kroppen til eksakt samme farge som det norske flagget.

Skulpturen veier 1360 kilo og krevde omfattende transport i fem enorme kasser fra Crane Logistics, for å krysse havet. 10 menn brukte tre fulle dager på å installere Spaceman på Bryggetorget.

Christian Torp

Kunsthandler Christian Torp har inntatt gamle Felix kino- og konferansesenter på Bryggetorget 3. Christian er født på 80-tallet og hans passion er å formidle en generasjon samtidskunstnere oppvokst på nettopp 80- og også 90-tallet. Dette er kunstnere som har stilt ut på internasjonale biennaler og andre internasjonale prestisjesteder og institusjoner, men som ikke er representert av kommersielle gallerier i Norge.

Den nåværende utstillingen, «The rhythm of a wire trace», av Anna Andersson står frem til 20. april. Galleriet har åpent torsdag til lørdag fra 12:00 til 16:00, ellers etter avtale.

Les mer om utstillingen her

Latter

Hver eneste dag rigger kjente og hysterisk morsommere komikere opp på Latter. Nå kan du oppleve alt fra Nicolay Ramm sitt første soloshow "Paybacktime", drømmetrioen Marlene Stavrum, Martha Leivestad og Maria Stavang i forestillingen «M&M&M» eller Rasmus Vold sin reaksjon på at alle vennene plutselig får barn, gifter seg og kan skifte dekk på bilen i showet «Gutt 32».

Før eller etter forestillingen anbefaler vi å spise på Latter sin fantastiske restaurant hvor du får servert deilig mat fra ulike verdenshjørner, og ikke minst en stopp innom den helt nye baren med det passende navnet SMIL.

Les mer om forstillingene her

Foto av skiltet til Christian Torp: Thomas Bjørnflaten / Finansavisen

Publisert 27.02.2024