Amerikansk stil og gode smaker hos Burger Joint

Har du besøkt det lille "hullet i veggen" i Holmens gate?

Jucy Lucy, Bacon Surprise og Holy Smoke er klassiske amerikanske burgere som mange kjenner, men Burger Joint lager også egne signaturburgere med gode smaker.

Bak veggene på en amerikansk Airstream står kokkene på Burger Joint og lager burgere i et høyt tempo. Daglig leder Gareth Hawkins forteller at de har hatt hendene fulle siden åpningen i begynnelsen av september. Folk har vært nysgjerrige på å prøve Aker Brygges nye burgerrestaurant.

– Restauranten har vært godt besøkt fra første dag, og det er mange som vil prøve ordentlige burgere. Det har vært travelt og utfordrende, men veldig gøy, forteller Hawkins.

Lite og intimt

Burger Joint ligger i lokalet under Beer Palace og ved siden av Latter på Aker Brygge. Interiøret er røft, tøft og intimt med sitteplasser til om lag 25 gjester.

– Burger Joint er et sted man stikker innom når man har lyst på en ordentlig god og real burger. Siden vi ikke har så stor plass, kan vi dessverre ikke ta imot bordbestillinger. Her er det førstemann til mølla, sier Hawkins, og legger til: – Når byggearbeidene i gaten utenfor her er ferdig i midten av november, får vi 50 sitteplasser ute. Det ser vi frem til.

Menyen til Burger Joint er inspirert av ekte amerikansk street food, gatemat som er løftet til et høyere nivå. Her er det friske smaker, gode råvarer og genuinitet i produksjon og presentasjon som står i fokus. Råvarene er levert av noen av de beste norske leverandørene: Strøm-Larsen, Baker Brun og Kulinaris, for å nevne noen.

Burgere og shakes

– Burger Joint er en ekte amerikansk burgersjappe som lager burgere av høy kvalitet til en overkommelig pris. Man får den kvaliteten man betaler for, sier Hawkins og forteller om mange fornøyde gjester. – Folk forteller oss at de er kjempefornøyd med maten, og vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra gjestene. Mange forteller også at de liker det tøffe amerikanske interiøret vårt.

Hittil har de meste populære burgerne på menyen vært Jucy Lucy, The Chili Bomb og Bacon Surprise.

– Min favoritt er Holy Smoke – en pulled pork-burger som ingenting annet kommer i nærheten av, sier Hawkins begeistret.

Fries Royal, med trøffelolje og parmesan, har også vist seg svært populær. – Og så selger vi shakes i bøtter og spann, spesielt sjokolade og jordbær. Veldig gøy!

Take-away

Burger Joint har åpent fra klokken 11 på hverdager og klokken 12 lørdag og søndag. Hawkins forteller at det er mange dresskledde forretningsfolk som kommer innom for en burger til lunsj, mens det etter arbeidstid kommer alle slags folk. – Siden vi har åpent ganske sent til klokken 02.00 onsdag til lørdag, ønsker vi også å være et tilbud til folk som jobber på Aker Brygge. Det er ikke så mange andre steder som har matservering så sent på kvelden, sier Hawkins.

– Det er også mulig å bestille mat fra vår take-away-meny, noe svært mange gjør. De ringer oss og kommer og henter maten selv. Vi har dessuten et samarbeid med Beer Palace, som ikke har matservering. Sport på TV og burger er alltid en god kombinasjon. Gjestene deres ringer oss og bestiller take-away, henter maten selv og spiser den der oppe. Denne ordningen fungerer veldig fint og blir særlig benyttet av større grupper og vennegjenger.

Noen endringer på menyen blir det ikke gjort med det første, men til jul kommer en egen juleburger spesial, lover Gareth Hawkins.

Les mer her

Burger Joint

Restaurant

Burger Joint

Man - Ons

15:00 - 21:00

Tor - Søn

12:00 - 21:00

Publisert 16.10.2020