Coop Aker Brygge satser på lokalmat

Nå satser Coop Mega Aker Brygge stort på lokalmat levert fra ulike ysteri og gårder i hele Norge. Se etter merkelappen "lokalmat" neste gang du handler.

– Vi satser på lokalmat for å løfte frem de fantastiske produsentene av norsk mat. Det finnes så mye god lokal og kortreist mat her til lands, og det er viktig at vi som dagligvarebutikk støtter de lokale produsentene ved å gi dem hylleplass i vår butikk. Norsk mat er noe vi alle bør støtte, både for å bevare arbeidsplasser og fordi norske råvarer fra våre lokalmatprodusenter er noe av det beste man kan få kjøpt. Kortreist mat er også bra for miljøet, sier daglig leder Silje Anette Myhr.

Hvilke lokale produsenter finner man på Coop Aker Brygge?

– For å nevne noen av de lokale leverandørene er Holli Mølle, Askim Frukt- & Bærpresseri, EGGE gård, Eggen Gardsysteri, Valdresmeieriet, Rørosmat, Brødrene Ringstad, Toten Kjøtt, Thorbjørnsrud Ysteri, Ostegården og Tingvollost å finne i våre hyller på Aker Brygge, sier Silje Anette.

Mange tenker at det å handle lokalt ofte er dyrere, stemmer dette?

– Flere av våre lokale produkter er tilnærmet like i pris som de store merkevarene ut til forbruker. Så vil det naturlig nok være noen produkter som kan være litt dyrere, men man må huske at det er håndverksprodukter. Man får det man betaler for, altså topp kvalitet, sier Silje Anette.

Ost på menyen

Ingeborg Wist Flyen er ny Ferskvaresjef med stor kunnskap og lidenskap for blant annet lokal ost fra norske ysterier. Hun byr på noen av sine favoritter fra ostedisken.

– Jeg vil gjerne trekke frem to av mine norske favoritter. Begge kan brukes til det meste. Ostene er cheddaren fra Thorbjørnrud og Kraftkar fra Tingvollost, sier Ingeborg.

– Cheddaren er laget på hotellet Thorbjørnrud på Jevnaker, som produserer sin egen ost. Melken blir hentet fra en gård kun 20 minutter unna. De har plassert ysteriet i hotellets gamle basseng – utrolig innovativt. Som sagt er dette en anvendelig ost, som passer like godt som dessertost som til matlaging, sier Ingeborg.– Kraftkar fra Tingvollost er en helt spesiell ost som ble kåret til verdens beste ost i 2016. Vi har akkurat fått den inn til vår ostedisk, og er veldig glade for det. Osten er både salt og søt, med en kremet konsistens. Prøv Kraftkar på pizza, sier Ingeborg.

Positiv respons

Responsen fra kunder har vært utelukkende positiv. Nå håper daglig leder Silje Anette Myhr at flere får øynene opp for lokale varer.

– For at vi skal kunne fortsett å ha lokalmat-produktene i hyllene hos oss, samt støtte lokale leverandører, så forutsetter jo dette at vi også selger varene. Nå er vi avhengig av at våre kunder handler, sier Silje Anette.

– Det å støtte lokal næring er ikke bare viktig nå, det er og har alltid vært viktig, legger Silje Anette til. Vi har gradvis over en lengre periode økt vårt lokale sortiment i butikken, og vi håper at kundene våre vil kjøpe disse varene og støtte norsk småindustri, avslutter Silje Anette.

Les mer her

COOP Mega

Shopping

COOP Mega

Man - Fre

08:00 - 23:00

Lør

09:00 - 20:00

Søn

Stengt

Publisert 19.05.2020