Fra jord til bord

Microgreens – dyrkes og spises på Aker brygge!

På Aker Brygge er vi både opptatt av bærekraft og god smak. I samarbeid med gründer Mathias Hauge og prosjektet Microgreens, har vi bygget en urban hage i 4. etasje i Jenny Hemstads gate. Her dyrkes urter som restaurantene på brygga bruker i matlagingen.

Microgreens er en mellomting mellom spirer og krydderurter, hvor man kan klippe av den øverste delen av planten og bruke den rå i matlaging. Urban farming er i vinden som aldri før, og dyrking av grønne vekster og grønnsaker lokalt blir viktigere enn noen gang for kortreist og bærekraftig matproduksjon.

Prosjektet på Aker Brygge dyrkes fram fra frø, og blir til spiseferdige og grønne vekster som hever matopplevelsen gjennom utseendet, men også med spennende smaker. Produksjonen brukes på lokale restauranter blant annet av ASIA, Lett, Lofoten fiskerestaurant, Raw2Go, Louise og Albert.

Gjør det urbane miljøet grønnere

Karl MacEwan er kjøkkensjef på ASIA Aker Brygge, som er en av restaurantene som bruker microgreens dyrket lokalt på brygga.

– Vi bruker dem sparsomt for å skape et visuelt og spennende uttrykk for rettene våre. De er livlige i smak og lyse i fargen, og forbedrer de gode smakene og ingrediensene vi allerede bruker, forteller kjøkkensjefen.

Vi støtter Microgreens-prosjektet fordi vi tror på filosofien bak det – lokalt produserte organiske produkter som bidrar til å gjøre de urbane miljøene rundt oss grønnere, fortsetter MacEwan, og tipser om at de grønne vekstene er best på ASIAs signaturretter Taquitos og Dirty Italian Maki Roll.

Besøk Aker Brygge og se et lite utvalg av Microgreens-vekstene i Jenny Hemstads gate!

Publisert 17.11.2020