Winther: Matfaglig lidenskap og håndverk i verdensklasse.

Siri Helen Winther er lidenskapelig opptatt av ost. I krysset mellom Holmens gate og Grundingen ligger drømmen som ble til virkelighet – et fullendt matkonsept som inneholder restaurant, pizzeria, ysteri, kaffebar og gourmetbutikk. Dette er historien om Winther!

Det er en lun, men skandinavisk stilren atmosfære som møter deg når du kommer inn døren hos Winther. En blanding av hjemmekoselig og moderne. Lyst, store vindusflater, og god takhøyde spredt over to etasjer. Treverk, marmor og mosaikkfliser skaper en varm stemning som forener norsk tradisjon med et hint av Italia.

Damene på toppen av Winther

Det er tre damer som får hjulene til å gå rundt, bokstavelig talt, hos Winther. Tre damer med bein i nesa. Tre damer med en beundringsverdig stå-på-vilje og bevissthet rundt både bærekraft og matkvalitet. Tre damer som ser enkeltmenneskers kvaliteter og som spiller hverandre gode. Winther er tre damer på toppen og en håndplukket stab som alle har sine særegne kvaliteter som støtter opp under en felles filosofi.

Celine er kjøkkensjefen med en ubegrenset kjærlighet til kokkefaget. 22-åringen gikk i lære hos Kjartan Skjelde ved Tango bar og kjøkken før turen gikk videre til Kontrast under Mikael Svennson. Nå har hun tatt med seg engasjementet for norske grønnsaker og lokale produsenter til Winther, hvor hun tar ansvaret med å bygge norsk matkultur på det største alvor. Karina Castberg er primus motor som daglig leder for gourmetbutikken og restauranten. Hun har over 30 års relevant erfaring, er limet som holder det praktiske på plass, og sørger som for at de aldri stopper opp. Hun og Siri ble koblet sammen da ballen om Winther-konseptet skulle begynne å rulle. Siri er gründeren, den kreative ostedronningen med 25 års erfaring fra dagligvarebransjen. Hun har gjennom hele sin yrkeskarriere jobbet med norske råvareprodusenter, og har de siste årene også vært dommer for World Cheese Award, verdensmesterskapet i ost.

En kortreist men stor matopplevelse.

Det handler om kunnskap og valg som aldri går på kompromiss av kvalitet, i alle aspekter av driften, hos Winther. Denne gjengen tar bærekraft på alvor, enten det er ved valg av råvarer, leverandører eller sammensetning av teamet.

«Vi ønsker at Winther skal være frontfigurer for godt håndverk og lokale helter. Vi er stolt av å drive med godt gammeldags håndverk, plassert i et moderne samfunn. Kjøper du en Burrata i butikken er det ystet her på huset. Bestiller du en pastarett i restauranten er den laget her. Skal du kjøpe inn noe til en tapaskveld med ost, fisk eller skinke hjemme skal du være trygg på at du støtter norske bønder og lokale produsenter Siri selv har håndplukket,» forteller Karina.

Å produsere på samlebånd er ikke Winther. Utsolgt er utsolgt, frem til neste produksjon på huset. Kvalitet går alltid over kvantitet. Respekt for dyrevelferd og menneskelig mangfold står i sentrum.

«Det går på helheten. At det for eksempel er helt naturlig for oss at melken vi bruker både i ost og i kaffen som serveres her er økologisk. Nærheten til naturen og våre unike norske råvarer preger alt vi lager, serverer og selger i lokalene på Aker Brygge. Å bygge kultur er viktig for Winther. Derfor har vi samlet et sterkt matfaglig team med store ambisjoner. Uansett hvilken rett du bestiller fra menyen på restaurant Winther, skal du kjenne smaken av gode råvarer. Våre ansatte er hele tiden på jakt etter de beste, tilpasset årstiden,» sier Siri.

Et hjem utenfor hjemmet

På menyen hos Winther finner du en variert meny tilpasset sesong. Kjøtt, fisk, ost og friske grønnsaker – og naturligvis et bredt utvalg av surdeigspizzaer bakt på huset. Kortreiste råvarer gjengen hos Winther gjerne har plukket selv finner du både i restauranten og butikken. Mozarella og Burrata er blant ostene som ystes frem på bakkeplan. Edi, den europeisk anerkjente pizza-kokken, sørger for at pizzaen alltid er spennende og saftig på italiensk vis.

«Kort fortalt er Winther kortreist, norsk mat i restauranten, eget ysteri midt i byen, og en goutmetbutikk med ca.tusen håndplukkede matvarer du kan nyte hjemme. Motivasjonen vår er å lykkes med visjonen om å skape noe helt unikt. Winther skal være et hjemme hos midt i Oslo hvor alle som verdsetter sterke mattradisjoner er velkommen,» avslutter Karina og Siri med et smil.

Les mer her

Winther

Restaurant

Winther

Man - Lør

11:30 - 22:00

Søn

Stengt

Winther - butikk

Shopping

Winther - butikk

Man - Fre

07:00 - 19:00

Lør

10:00 - 18:00

Søn

Stengt

Publisert 03.05.2023