En 7 meter høy Spaceman har landet på Aker Brygge!

Den anerkjente samtidskunstneren Brendan Murphy har brakt sin ikoniske Boonji Spaceman-serie til Aker Brygge og Oslo i form av en nesten 7 meter høy, imponerende installasjon med den passende tittelen "What’s Next".

Den anerkjente samtidskunstneren Brendan Murphy har brakt sin ikoniske Boonji Spaceman-serie til Oslo i form av en nesten 7 meter høy, imponerende installasjon med den passende tittelen What’s Next.

Murphy tar pulsen på tidsånden og fremtiden til Oslos dynamiske sentrum, og hyller også byens rike historiske røtter og arv ved å matche den matte blå kroppen til eksakt samme farge som den i det norske flagget.

«Det er en ære å ha en av mine gigantiske Boonji Spaceman ruvende i den pulserende byen Oslo, som er i ferd med å bli et blomstrende kunstmekka med skulpturinstallasjoner», sier Brendan Murphy.

«What’s Next representerer Oslos monumentale metamorfose og spennende fremtid, samtidig som den hyller byens rike historie og kultur. Denne gigantiske blå Boonji er et fyrtårn for Oslos spen- nende fremtid.»

Verket er en kunstnerisk bragd i seg selv, og skulpturen som veier 1,360 tonn, krevde omfattende transport i fem kasser, av Crane Logistics, for å krysse havet, samt tre dager med installasjonsarbeid av 10 menn.

Skulpturen er installert i samarbeid med Norwegian Property og Fineart, Murphys galleripartner i Oslo.

Foto: Oslos ordfører Anne Lindboe og kunstner Brendan Murphy avduker skulpturen på Bryggetorget

«Kunst har kraft til å transformere samfunn, og Brendan Murphys imponerende installasjon er et vitnesbyrd om det», kommenterer Rolf Stavnem, medgründer og administrerende direktør ved Fineart Oslo. «Det er et privilegium å ha dette bemerkelsesverdige mesterverket i Oslo, og jeg er sikker på at dets storhet vil tjene til å inspirere alle.»

Murphys første stedsspesifikke romfarer-skulptur ble bestilt i 2021 av kunstsamler, gründer og filantrop Christopher N. Harding til hans hotell, Hodges Bay Resort and Spa i Antigua. Med sine 7 meter skrev den seg inn i historien som den høyeste skulpturen i Karibia. Senere samme år landet en annen 7 meter høy astronaut i London, og i 2022 kom en på 4 meter til Houston Astros stadion, Minute Maid Park.

Murphy er kjent for sin portefølje av imponerende installasjoner. Nå i 2023 avduket han Vamos, et over 2 meter høyt mesterverk av tennislegenden Rafael Nadal ved Nadals tennisakademi som ligger i hjembyen hans, Manacor i Spania. Murphys arbeider har blitt kjøpt inn av stjerner som Serena Williams, Novak Djokovic, Steph Curry, Warren Buffett, Robert DeNiro, Ryan Gosling, Larry Page og Steve Lefkowitz.

OM BRENDAN MURPHY

Brendan Murphy er en viden kjent samtidskunst- ner hvis verk er representert i over 600 private samlinger. Hans utforskende skulpturelle verk har universell appell og utvider det kunstneriske rom. Hans konseptuelle kunstverk er laget i et bredt spekter av sjeldne materialer, og han produserer kunst med utradisjonelle metoder. Brendan jobber for tiden fra sitt studio i Miami i Florida og har gallerirepresentasjon i USA, Canada, Tyskland, Colombia, England og Monaco. For mer informa- sjon, besøk brendanmurphyart.com eller følg på Instagram @brendanmurphyart.

Publisert 09.11.2023