TILTAK PÅ SERVERINGSSTEDENE
Alle restauranter og spisesteder på Aker Brygge skal tilby kundene sine gode opplevelser på en bærekraftig måte. Her er utvalg av en rekke tiltak vi i samarbeid allerede har iverksatt. Se også restaurantenes egne nettsider for å lese mer om hva hver enkelt gjør for å redusere klimaavtrykket.
- Microgreens som produseres på Aker Brygge og leveres til restaurantene
- Alle kildesorterer
- Reduserer porsjonsstørrelser/Mindre tallerkener
- Overprodusert mat blir personalmat
- Fokus bruk av snart utgått mat i menyplanleggingen
- Dagens lunsj lages på overskuddmat
- Reduserer tidsbruk og effekt på varmelamper
- Registrerer mengde matavfall
- Egen avfallssortering for kundene
- Posjonsbegre byttet til gjenbruksbegre
- Emballasje til Take a way resirkulerbart
- Ingen eller mindre plastsugerrør og kuttet plastbestikk
- Tatt opp med leverandører om ønske om mindre papir/plast ved leveranser
- Innført vegetarretter på meny og egne veganmenyer
- Bruk av lokale leverandører der mulig
- Kortreiste sesongmenyer
- Har økologiske alternativer på menyen
- Bestiller smartere for å få færrest mulig leveranser gjennom uken
- Krever bærekraftsstrategi fra leverandører før avtale gjøres
- Benytter seg av leverandører som selger nesten utgåtte varer
- Mer samlede bestillinger for å redusere antall transporter gjennom uken
- Med i «To good to go” ordningen
- Fattighuset får overproduksjonen av mat
- Donerer midler til «Catapult Ocean» som jobber med reduksjon av plast i havet
- Dyrker planter/urter innenfor eget område
Publisert 17.05.2021