TILTAK PÅ SERVERINGSSTEDENE

Alle restauranter og spisesteder på Aker Brygge skal tilby kundene sine gode opplevelser på en bærekraftig måte. Her er utvalg av en rekke tiltak vi i samarbeid allerede har iverksatt. Se også restaurantenes egne nettsider for å lese mer om hva hver enkelt gjør for å redusere klimaavtrykket.

  • Microgreens som produseres på Aker Brygge og leveres til restaurantene
  • Alle kildesorterer
  • Reduserer porsjonsstørrelser/Mindre tallerkener
  • Overprodusert mat blir personalmat
  • Fokus bruk av snart utgått mat i menyplanleggingen
  • Dagens lunsj lages på overskuddmat
  • Reduserer tidsbruk og effekt på varmelamper
  • Registrerer mengde matavfall
  • Egen avfallssortering for kundene
  • Posjonsbegre byttet til gjenbruksbegre
  • Emballasje til Take a way resirkulerbart
  • Ingen eller mindre plastsugerrør og kuttet plastbestikk
  • Tatt opp med leverandører om ønske om mindre papir/plast ved leveranser
  • Innført vegetarretter på meny og egne veganmenyer
  • Bruk av lokale leverandører der mulig
  • Kortreiste sesongmenyer
  • Har økologiske alternativer på menyen
  • Bestiller smartere for å få færrest mulig leveranser gjennom uken
  • Krever bærekraftsstrategi fra leverandører før avtale gjøres
  • Benytter seg av leverandører som selger nesten utgåtte varer
  • Mer samlede bestillinger for å redusere antall transporter gjennom uken
  • Med i «To good to go” ordningen
  • Fattighuset får overproduksjonen av mat
  • Donerer midler til «Catapult Ocean» som jobber med reduksjon av plast i havet
  • Dyrker planter/urter innenfor eget område

Publisert 17.05.2021