Urban Farm på Aker Brygge

I terminalbygget finner du nå en helt unik butikk! Aker Brygge Urban Farm har nylig åpnet dørene til et grønt spireunivers der hyllene er fylt med microgreens og dyrkeutstyr du kan kjøpe med hjem.

Butikken er en del av ambisjonen om å gjøre Aker Brygge til en bærekraftig urban "hage," og tilbyr kundene microgreens du kan ta med hjem, i tillegg til unik kunnskap om dyrkeprosessen som også kan gjøres hjemmefra.

Du finner Urban Farm butikken mellom Joe & the Juice og Rituals. Her selges duggfriske spirer, proppfulle av næring; først og fremst spirebrett med reddikspirer og ertespirer i to ulike størrelser. Du kan også kjøpe fjrøposer og dyrkeutstyr til å dyrke spirer hjemme. Da kjøper du en pakke med jord, dyrkebrett og frø og så kan du legge til LED-lys om du ønsker det.

Mathias Olimstad Hauge er grunnleggeren bak konseptet, og har i flere år dyrket de små spiselige vekstene i et gjemt lokale på Aker Brygge. Herfra leverer de ulike spirer til restaurantene på brygga, og sammen jobber Mathias og Bydel Aker Brygge med å tilrettelegge for dyrking av grønnsaker på området for å kunne tilby kortreist mat til restaurantene.

– Microgreens trives i romtemperatur, noe som gjør det enkelt for folk å dyrke hjemme, alt du trenger er en liten krok på kjøkkenet, sier Mathias Hauge, som etablerte Aker Brygge Urban Farm i 2019, etter å ha reist rundt i verden på søken etter god helse.

Han begynte å eksperimentere med microgreens på kjøkkenet til foreldrene, og intervjuet kokker for å finne ut om det var interesse for microgreens, noe det var.

Siden da har start-upen vokst og har i dag flere ansatte. Camilla Storvollen, som blir butikksjef i den nye butikken startet i Aker Brygge Urban Farm tidligere i år. Hun brenner for bærekraftig matproduksjon og har tidligere jobbet som prosjektleder for bærekraft.


- Målet er å inspirere andre til å kjøpe næringsrik kortreist mat, og forhåpentligvis også hjelpe noen til å komme i gang med dyrkingen hjemme på kjøkkenbenken. Derfor kommer vi også til å selge alt du trenger for å lykkes med spiredyrking hjemme, sier Camilla.

Hva er microgreens?

Microgreens er en mellomting mellom spirer og krydderurter, hvor man kan klippe av den øverste delen av planten og bruke den rå i matlaging. Urban farming er i vinden som aldri før, og dyrking av grønne vekster og grønnsaker lokalt blir viktigere enn noen gang for kortreist og bærekraftig matproduksjon.

Åpningstider

Torsdager: 15 - 20

Fredager: 16 - 20

Lørdager: 10 - 18

(Butikken utvider åpningstidene i desember)

Følg AB Urban Farm på Instagram!

Urban Farm

Shopping

Urban Farm

Man - Søn

Stengt

Tor

15:00 - 20:00

Fre

16:00 - 20:00

Lør

10:00 - 18:00

Fra jord til bord

Fra jord til bord

Microgreens – dyrkes og spises på Aker brygge!

LES MER

Publisert 11.11.2022