Her spiser du brunsj og lunsj på Aker Brygge

Enten du vil besøke en skikkelig god kaffebar, få servert en avokadotoast eller fyser på bakevarer, finner du garantert helgestemningen – uansett dag, på Aker Brygge.

Hva er vel bedre enn en langsom brunsj med fine folk i fine omgivelser? Med god juice, enda bedre kaffe, nybakt brød og en søt avslutning, ligger alt til rette for en god start på dagen. Planlegg en tidlig lunsj – eller sen frokost – på en av Aker Brygges mange koselige kaffebarer, bakerier og restauranter! En perfekt start på dagen for jentegjengen eller med familien.

Visste du at ordet brunsj rett og slett er satt sammen av engelske “breakfast” og “lunch”? En sen frokost, eller en tidlig lunsj. Uansett hva du vil kalle det, finner du den perfekte rammen på brygga.

Helgefølelsen til lunsj

Skal du invitere med jentene og vil at dere skal kose dere litt ekstra, er det flere alternativer som skaper den rette stemningen.

Pastis gir deg et lite stykke av Paris, og med fransk kjærlighet i fingerspissene kan du nyte en nydelig Croque Monsier, avokado toast, macroner eller andre godsaker. På menyen finner du det beste fra det franske kjøkkenet, og lokalet er verdt besøket i seg selv! Det er ikke uten grunn at frokost, brunsj og lunsj her ofte deles på Instagram.

Det er ikke tilfeldig at Ling Ling er et av Oslos mest populære steder for brunsj, med en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Den internasjonale brunsjmenyen kan by på signaturretter med norske råvarer og en helt egen stemning. Her kan du samle vennegjengen til en god brunsj, eller starte helgens festligheter.

Hvorfor ikke teste norsk burrata til lunsj? Eller frister kanskje sesongens trøfler fra Piemonte? Hos Winther finner du begge deler, og enda litt til – et selvsagt valg om du er glad i gourmet og delikatesser. Med eget ysteri, restaurant og butikk blir det eneste problemet å velge mellom surdeigspizza og pasta på menyen, eller blant deres 1000 varer i butikken.

Hvis det frister med kakekunst til lunsj, eller avokadotoast og acai bowls kan du få alt hos Vanité by Hancock. De har spesialisert seg på fantastiske kreasjoner av bakst, som er en fryd for øyet – og kameralinsen. Med mulighet for å få printet hva du vil i kaffen og blomster hengende fra taket, er det ikke rart at Vanite er en hit på sosiale medier. Stedet å besøke når du vil ha det lille ekstra.

Bakeriet Kveitemjøl er nykommeren på Aker Brygge, men de har tatt med seg lange tradisjoner og og kortreiste råvarer. Når tidligere landslagsbaker og bakemester Nils Olav Heggdalsvik står bak vet du at bakevarene, surdeigspizzaen og brødet er godt. De ryktes dessuten å ha byens beste croissant!

Lette lunsjtips på brygga

Titter du innom Aker Brygge for noe nytt til garderoben, eller tar en liten luftetur fra kontoret er det kort vei til en god lunsj. Hos LETT kan du velge blant friske juicer, sprø salater, wraps eller suppe som varmer. Foretrekker du utsikt til maten kan du også plukke med deg en lunsj på farta!

Kjent for sine sunne og smaksrike juicer og innmari gode sandwicher har Joe & the juice blitt et populært sted for lunsj i Oslo og på Aker Brygge. Eller så kan du ta turen til Mexico i lunsjen og til bryggas meksikanske "hull i veggen" Guacamole. Det meksikanske personalet serverer deg smaksrike råvarer som du kan nyte der, eller plukke med deg.

Byens beste kaffebarer

Vi nordmenn elsker kaffe, og noen av Oslos beste kaffebarer finner du nettopp på Aker Brygge.

Hos Porsche Supreme Roastworks kan du smake kaffe i verdensklasse hosfra verdensmester i kaffebrygging, Odd-Steinar Tøffelsen, og kaffebrenner Magnus Lindskog. De deler lokalet sitt med eksklusive Porsche – så du kan drømme deg bort med en titt, eller avtale en testtur. Eller bare kikke på bilen som står midt i kafeen! De har også et eget møterom for opptil 12 personer, så hvorfor ikke ta møtet her, ta med ansatte på kaffesmaking eller kaffekurs?

Den amerikanske klassikeren Starbucks har lenge vært en god start på dagen et kjent stopp i nabolaget. Nå er den også den første utenfor England som tilbyr Evenings-konsept med et utvalg av øl og vin, i tillegg til favorittene dine på menyen.

Kaffebrenneriet har lenge vært populært blant norske kaffeelskere, og det er ikke uten grunn. Her får du en skikkelig god kopp kaffe servert av dyktige baristaer, og ikke minst ferske bakevarer som passer perfekt til kaffen. Hvis du skal innom for å plukke med en kaffe, eller sette deg ned for en liten arbeidsøkt kan du gjør begge deler i en hyggelig atmosfære hos Espresso House. Her har de også smakfulle sandwicher og noe godt til kaffekoppen.

Les også:

Afterwork på Aker Brygge i Oslo

Afterwork på Aker Brygge i Oslo

Etter hektiske dager på jobb er det ekstra gøy å koble av med gode kollegaer, enten det er fredagspils eller et glass etter jobb midt i uka.

LES MER

Publisert 13.12.2022